I mars skrev Fosna-Folket at det er dyrest å kjøpe hytte i populære Åfjord og Bjugn blant Fosen-kommunene. Gjennomsnittspris per kvadratmeter på solgte fritidseiendommer var i fjor på henholdsvis 20 778 og 19 453 kroner i de to kommunene.

Hetes opp mot sommeren

Mot sommeren blir hyttemarkedet hett, og Fosen er intet unntak.

Nylig ble det lagt ut ei hytte i Lysøysund i Bjugn kommune til 3,1 millioner kroner. Hytta er bygd på 1960-tallet, men er imidlertid betydelig påkostet siden.

– Det er ikke prisrekord for hytter i Bjugn, men det er opp mot toppnivået. Jeg solgte en hytte i fjor til 3,6 millioner nærmere Vallersund, forteller eiendomsmegler John Kolbjørn Baardsgaard i Eiendomsmegler 1 på Fosen, som har oppdraget.

John Kolbjørn Baardsgaard i Eiendomsmegler 1 Fosen. Foto: Ina Marie Haugen

Kjøpere fra Trondheim

Baardsgaard sier at han har solgt fire hytter til over 3 millioner kroner siden 2016 på Fosen.

– Det er et marked for hytter også i denne prisklassen, men ikke like mye som for hytter til rundt millionen, sier megleren.

– Hvem er det som legger så mye penger i hyttedrømmen?

– Det er vanskelig å si. Vi ser at det er mange kjøpere fra Trondheim og Nord-Trøndelag. Den «magiske» grensen er rundt to timers kjøring til og fra hytta. Generelt er folk villige til å kjøre lenger for snø og skiføre enn sjø og hav, sier Baardsgaard.

Tidlig i sesongen

Det ble solgt 25 fritidsboliger i Bjugn kommune i fjor, mot 29 i Åfjord.

Ifølge megleren er det særlig i forkant av høytider som påske, samt på sommeren, at etterspørselen etter hytter er størst.

– Det er gjerne da at folk finner ut at de har lyst til å kjøpe, sier han.

Foreløpig er ikke markedet brennhett ute på Fosen.

– Markedet for hytter er helt greit akkurat nå. Det er fortsatt tidlig i sesongen, sier han.