- Vi hadde tilløp til sjanser mot slutten. Vi møter et stort og fysisk lag. De spiller ikke akkurat gladfotball, men det funker. Stopperen deres rager en halvmeter over resten og header inn det første målet. Det ble tøft på dødball, oppsummerer Ørland-trener Jonas Stallvik Ødegård noen få minutter etter 0-2 tap for Rørvik lørdag ettermiddag.

Gjestene scoret relativt tidlig i første omgang, og doblet ledelsen Et kvarter inn i andre omgang.

Flere mål ble det ikke i kampen, selv om hjemmelaget kom mer og mer inn i kampen utover i den andre omgangen.

Ørland-keeper Tommy André Værnes med en av flere redninger i første omgang. Foto: Jakob Ellingsen

Forfall

Det var en ung utgave av Ørland som spilte mot et større og eldre Rørvik mannskap.

- Det var en ganske jevn kamp nå når vi mangler tolv-tretten mann som har meldt forfall. Vi prøvde å få flyttet kampen, men det lot seg ikke gjøre denne gangen, sier Ødegård.

- Nå spiller vi i en divisjon der vi må spille opp mot vårt beste for å kjempe om poeng i hver kamp. Når vi møter lag som Rørvik eller Namsos, så møter vi voksne lag med god fysikk, sier treneren.

- I dag kom vi ikke til nok sjanser. Rørvik kom til flere klare avslutningsmuligheter enn oss, og da blir det ofte flere mål, sier Ødegård.

Et engasjert publikum følger kampen fra sidelinjen. Foto: Jakob Ellingsen

Jevnt

Etter at Rørvik ruvet høyest i den avgjørende hodeduellen som førte til 0-1 målet kom Ørland gradvis tilbake inn i kampen i første omgang. Så måtte Ørland bytte ut Ole Christian Rabben med skade etter drøyt halvtimen.

Kampen bølget frem og tilbake uten de store sjansene resten av omgangen.

- Rett før kampstart sa spissen som var tenkt å starte at han nok ikke kunne spille mer enn noen minutter, sier Ødegård.

- Når han kom inn på tampen av andre omgang, ble det kaos i Rørviks bakerste ledd på dødballene.

Strålende sol gjennom skydekket på Lundavoll gras når lagene tar pause. Foto: Jakob Ellingsen

Rundt det 80. spilleminutt, kom Ørland til tre nesten-muligheter på rekke og rad. Først en avslutning som endte rett i klypene på Rørviks keeper. Minuttet etter var Daniel Kjørsvik få centimeter unna å nå den forløsende siste pasningen uten hinder mellom seg og mål.

Så ett minutt senere kom Kjørsvik igjen til avslutning rett utenfor.

Da gjorde Rørvik et dobbeltbytte for å prøve å stanse Ørlands press de siste sju-åtte spilleminuttene.

Slik det ofte er i fotball, møtte dagens hoveddommer, Daniel Sjømæling, mye engasjement fra begge lag. Her er det Daniel Kjørsvik (nummer to) som slår ut med armene etter at han mener han skulle hatt frispark i situasjonen rett før. Foto: Jakob Ellingsen

- Kamp om poengene

I begynnelsen av sesongen sa Ødegård at målet for årets sesong var å holde seg oppe i fjerdedivisjon, etter opprykket i fjor.

Etter dagens kamp ligger de i øyeblikket midt på tabellen, før hele runden er ferdigspilt.

- Vi ble tippet på nedrykksplass av de fleste før sesongen. I dag spilte vi en jevn kamp mot Rørvik uten mange. Da er det klart vi har muligheter når flere er på plass, sier Ødegård.

En av mange innlegg fra Ørland opp mot spissene. Et ruvende Rørvik-forsvar snappet opp de fleste. Foto: Jakob Ellingsen

Tre stjerner

I andre omgang satte en Rørvik-spiller ballen nederst ved høyre stolperot etter dødball. Scoringen i det 60. spilleminutt ble kampens siste.

Selv om kampens utfall ikke endte slik hjemmelaget ønsket, var det ikke på grunn av manglende løpsvilje hos ørlendingene.

Sondre Bjerve (nummer 23) får tre stjerner som Ørlands beste i dagens kamp. Foto: Jakob Ellingsen

Sonde Bjerve var involvert i mye i løpet av kampen.

- Selv om han ikke er høyest vinner han masse dueller i dag. Sondre var høyt og lavt og meget god i dag, sier Ødegård om banens beste Ørlandsspiller.

Kampen var preget av dødballer mot begge mål. Her er det Ørland som prøver en variant med spillere gruppert ved første stolpe. Foto: Jakob Ellingsen

Keeperen og indreløperne

Keeper Tommy André Værnes hadde også flere avgjørende inngripener i begge omganger som holdt Ørland inne i kampen og får to stjerner på lokalavisas spillerbørs.

Indreløperne på dagens lag spilte var også involvert i mye av det Ørland foretok seg.

- Indreløperne i dag løper mye og spiller mye langs bakken. De var gode. Vi var like gode som Rørvik på bakkespillet i dag, kanskje bedre også, sier Ødegård.

Christian Horn får dermed den tredje stjernen.

Indreløper Christian Horn (nummer 29) får en stjerne. Han løp mye og var involvert i mye av Ørlands spill langs bakken. Mye løp også kaptein Jim Hage (nummer 14) som tørker svetten. Foto: Jakob Ellingsen