Ørland gikk i helga på et surt tap i 4. divisjonskampen borte mot Byåsens andrelag. Ørlendingene møtte et spillende lag, og trener Ødegård ser i ettertid at Ørland lot trondheimerne ha vel mye ball.

Lå lavt

- Jeg bommet kanskje litt på inngangen til kampen. Så langt har det fungert bra å ligge kompakt og nekte motstanderen rom. Denne gang møtte vi et ungt og talentfullt lag. De ville ha mye ball, de var tålmodige og ventet på rom. Vi burde stått høyere fra starten av, mener treneren.

Han påpeker at det er riktig av Ørland å ligge lavt mot motstandere som ikke spiller like mye langs bakken.

Etter halvtimen av lørdagens oppgjør var det Byåsen som tok ledelsen i det upåklagelige vårværet. Stillingen sto seg til pause.

Heimdal utlignet

Ørland manglet en del spillere til kampen. Det ble derfor en del nye folk i nye posisjoner. I pausen ble Ørland-leiren likevel enige om å stå høyere i banen.

- Byåsen fortsatte å spille langs bakken, men vi vant ballen høyt i banen flere ganger. Vi var også nær å score et par mål. Til slutt fikk vi en god kontring hvor Markus Botten slo en fin pasning til Marius Heimdal som scoret alene med keeper, forteller Ødegård.

Da var det et drøyt kvarter igjen av kampen i Trondheim.

- Fortjent

På stillingen 1-1 hadde Ørland overtaket.

- Vi kjørte kampen, og de fortsatte å gjøre feil. Vi hadde også mer og mer ball og skapte noen sjanser, sier Ødegård.

Etter 81 minutters spill fikk imidlertid Byåsen en kontring. Lagets lynraske spiss løp ifra Ørlands stoppere og satte inn 2-1 alene med keeper.

- Det var fortjent at Byåsen vant, men det var surt at avgjørelsen kom i den perioden av kampen hvor vi var best. Det er unødvendig å slippe inn sånne mål, mener Ødegård.

Han legger til at han tar på seg skylda for tapet.

Mangler halve troppen

Ørland-treneren mener de tapte for et godt lag. Byåsen hadde også med en del spillere fra førstelaget. Nå venter ny kamp hjemme mot Rørvik i helga.

- Vi har forsøkt å flytte kampen. Vi mangler halve troppen ettersom det er langhelg. Forsvarsgutta er hjemme på ferie da. På en annen måte blir dette en fin anledning til å prøve oss uten dem. Vi har ingenting å tape. Rørvik har med tre brasilianere i troppen. Det blir steiktøft, sier Ødegård.

Les mer: Knuste Namsos.