- Det er fint. Og varmt. Vi er ikke gjennomtrente, men vi gjør så godt vi kan, sier de to når de passerer Fosna-Folkets utskremte i Sørbotn.

Vokste opp i Rissa

Det er vanvittig fint vær. Blå himmel og 23 varmegrader. Fosna-Folket henger seg på Gjønnes og Sund og jogger sammen med sprekingene de første meterne opp motbakkene.

- 16 kilometer. Er det ofte dere løper det?

- Det er én gang i året. Vi er spente på motbakkene nå, sier Gjønnes og Sund.

De to jentene har et upåklagelig humør der de smilende jogger i fint driv opp utrivelige motbakker. Både Gjønnes og Sund er bosatt på Stjørdal, men begge har tilknytning til Rissa. Gjønnes vokste opp i Årnset i Rissa, mens Sund har aner fra samme bygd.

15. gang

Fosna-Folket har for anledningen en bil til hjelp. På toppen av bakkene treffer vi Stian Berget trillende med sønnen Sebastian i vogna og hunden Loke.

- Det er 15. gang jeg går Botn rundt. Jeg prøver å få det til hvert år. Det er godt å komme seg ut, og i dag er det utrolig fint. Jeg håper de har mange deltakere, sier han.

Det er først og fremst når Botn rundt arrangeres at Berget går løypa. Til vanlig fortrekker han blant annet Blåheia, for den ligger nærmere heimen.

Berget skryter av Rissa idrettslags arrangement.

- På Botn rundt får man ut folk i alle aldre. Jeg har møtt folk som har passert 70 også i dag. Dette er et veldig positivt tiltak for Rissa. Eller, jeg må vel si Indre Fosen nå, smiler Berget.

Sterk vilje

Idet Fosna-Folket er i ferd med å avrunde praten med rissværingen, kommer Gjønnes og Sund også løpende mot toppen. Litt mer rødfarget og andpusten enn nederst i bakken, men de gir likevel en lynrask oppdatering til lokalavisa.

- Det går bra. Vi springer på viljen, men den er sterk, sier de idet de er så godt som halvveis i løypa.

- Ikke rekord

Leder Tom André Bredesen i arrangørklubben Rissa idrettslag sa like etter klokken 13.00 torsdag at det var rundt 800 deltakere i årets Botn rundt.

- Det er veldig bra, men det er nok ikke rekord. I fjor hadde vi litt mer enn 500, men da var det også styggvær. I år er det knallvær, påpekte han.

Resultater

Pallen for menn:1. Ebrahim Abdulaziz (Strindheim IL)                        49:392. Thomas Fremo (Fjellørnen IL)                               52:183. Jon Arne Gaundal (Steinkjer FIK)                           52:53

Pallen for kvinner:1. Sylvia Nordskar (PWC)                                            1:01:092. Theresa Lyng-Jørgensen (Vanvik IL)                    1:01:203. Mariann Lande (Byåsen IL)                                    1:03:45

Raskeste løper under 20 år:Mats Schei (Stadsbygd IL)                                           1:02:07

Spurten på Rein:Ebrahim Abdulaziz (Strindheim IL)                            0:49:39Sylvia Nordskar (PWC)                                                1:01:09

Les mer:

Theresa sjokkerte alle, også seg selv.

Ebrahim knuste konkurrentene.