Namsos kom til Gryta fulle av selvtillit etter en oppskriftsmessig 2. plass på 4.divisjonstabellen, og laget har som sitt klare mål å ta steget tilbake til 3. divisjon. Men etter besøket på Gryta må nok Namsosgutta se mer nøye på målsettingen.

Laget fra Nord-Trøndelag måtte ta bussen hjem tunge til sinns etter kampen. Stemningen var ikke så god blandt dem ute på banen heller. Kjeftbruk ble både motspillere, dommertrio og medspillere til del. En kamputvikling som vitnet om et lag som fikk uventet juling.

Det sto 1-1 til pause, og da Ørland-målvakt Øyvind Børresen gjorde sin eneste store redning i kampen ved å ta straffer ti minutter før slutt var det «game over» og rullgardina ned for nordtrønderne.

Ekte mannfolk

Ørland trener, Jonas Stallvik Ødegård, var lett å få praten «tå» etter kampen.

- Namsos har god erfaring fra 3.divisjon. De har et sterkt trykk, og så går de i dueller som ekte mannfolk. Vi brukte første omgang til å kartlegge vår motstander for å kunne sette inn tiltak etter pause. Vi observerte det samme som du er inne på ved hensyn til kjeftbruk, og vi så vår mulighet hvis vi kunne klare å holde roen.

- Vi merket oss Namsos sine sterke sider, og vi ble klar over at vi måtte spille på andre strenger for å ta initiativet i andre omgang. Oppskriften i pausen lød «Hold kjeft» til dommer og motspillere og hold hodet kaldt. Vi kommer til å få flere sjanser. Akkurat det skjedde og jeg er direkte stolt av hvordan vårt lag sto fram etter pause. Jeg skjønner godt at Namsos ble frustrerte, sier Ødegård.

Tøffe Tommy

For tilskuere som ikke kjenner til Tommy Schjølberg og det han er god for kunne i første omgang lure på hvorfor han får så mye tillit. Han deltok ofte i spillet, men det ble liksom ikke noe utav det, og gutta fra Namsos tok han heller ikke helt på alvor.

Men det skulle de komme til å angre på. I første omgangs siste minutt satte Tommy første ball i nota. Den kom på straffer etter at lagets kaptein, Jim Hage, var blitt lagt i bakken under en corner. Tommy levnet ikke målvakta en sjanse. Ved denne episoden fikk dommeren så hatten passet av Namsos-gutta, og kjeftbruket ville liksom ikke ta slutt. Men etter at ballen lå i nota og lagene gikk til pause var retningen på kjeftbruket endret for nå fikk synderen som la Hage i bakken sitt pass påskrevet. Dommeren hadde beviselig blåst rett ved å dømme straffer.

Bare ti minutter ut i andre omgang kom Tommys scoring til 2-1 og like etter 3-1. 4-1 var det Richard Hoøen som sto for.

Tommy danske

Tommys utvikling i kampen minner ikke så lite om en viss danske hos Rosenborg. Får han rom, de rette innleggene og sjansen byr seg så smeller det, «steinhardt». Skjønt Tommy kan også gjøre det helt på egen hånd, akkurat som vår venn «dansken".

Klasseforskjell

Før kampen var det nok ingen som trodde det, men i andre omgang var det klasseforskjell på lagene. I feil retning vil nok noen hevde. Namsos var best før pause, men etter pausen var det ingen tvil om hvor seieren ville havne.

Vi kan skryte både av målvakt, forsvar, midtbane og angrep, men viktigst er det at laget står fram som et «ekte lag» med godt samhold, felles målsetting og selvfølgelig god faglig lagledelse samt et sterkt bakenforliggende team. Det synes som at Ørland har dette på plass, og resultatene kommer.

- Dårlig kamp

Namsos-trener Jonas Lian Hansen er skuffet over det hans lag presterte mot Ørland.

- Jeg er ikke overrasket eller imponert over Ørland. Vi spilte en veldig dårlig kamp. Ørland lå lurt og stengte rommene for oss.

- Det ble observert kjeftbruk fra Namsos-spillerne både mot dommer, egne spillere og motspillere. Har du en kommentar til det?

- Nei, egentlig ikke. Den som observerte det, må ha sett at kjeftbruken gikk begge veier, svarer trener Hansen.

Les mer om helgas kamper:

- Dette skal f*** ikke skje igjen

Fire på fire minutter da fosningene inntok toppen

Denne karen var Åfjords beste i ranet på Åset