Det var i midten av mars i år at det ble kjent at fellesnemnda hadde ansatt Bjugn-rådmann Emil Raaen som prosjektleder for sammenslåinga av Ørland og Bjugn. Raaen blir deretter rådmann i den nye kommunen fra 1. januar 2020.

Økonomisk snuoperasjon

Før månedsskiftet hadde Raaen sin siste arbeidsdag som rådmann i Bjugn, en stilling han tok over etter Tor Langvold i september 2015.

­– Jeg har hatt en flott tid i Bjugn. Jeg føler meg heldig som har fått jobbe med mange dyktige kolleger, tillitsvalgte, politikere og innbyggere. Jeg er stolt av hva vi har fått til, samtidig som man jo alltid har lyst å få til mer, sier han.

Da han tok over roret som rådmann var Bjugn i en svært vanskelig økonomisk situasjon. Raaen har ledet kommunen gjennom den krevende snuoperasjonen som er gjort.

– Jeg er fornøyd med at vi har stabilisert gjelden, betalt ned tidligere års merforbruk, at vi kommer oss ut av ROBEK ett år før planlagt og har satt av noen kroner på fond.

Sykefravær

– Jeg synes også det er svært gledelig at sykefraværet falt med nesten 30 prosent i fjor. Jeg har virkelig tro på at det går an å skape verdens beste arbeidsmiljø og at det er bra for tjenestene vi leverer til innbyggerne våre. Her kan vi alltid gjøre mer, sier Raaen og peker på at det er et viktig lederansvar at folk har det bra på jobb.

Dersom han skulle gjort noe annerledes i tiden som Bjugn-rådmann ville Raaen brukt mer tid på dialog med lokalt næringsliv.

– Jeg skulle også gjerne fulgt opp hjertebarnet mitt, nemlig å bygge kunnskapskulturer, enda tettere.

– Beint fram fantastisk

Nærings- og kultursjef Ådne Røkkum er konstituert som ny rådmann i Bjugn fram til sammenslåinga.

Som rådmann i den nye kommunen blir Raaen historisk.

– Jeg gleder meg stort til den nye jobben. Den er heldigvis slik at jeg får fortsette med de samme kollegene, samtidig som jeg får mange nye. Det er jo beint fram fantastisk. Jeg merker allerede at jeg har mye å lære av flinke folk på Ørland, men også at organisasjonene har mye å lære av hverandre, sier Raaen.

Framtidstro

Prosjektlederen er svært optimistisk på vegne av nye Ørland kommune.

– Jeg har virkelig trua på nye Ørland. Ikke bare i selve kommunesammenslåingen, men at vi også blir en viktig stemme i nye Trøndelag og langt utover egne grenser.