– Vi har vært litt småstressa. Vi har jobba i ei uke fra tidlig morgen til sent på kveld, forteller daglig leder Ragnhild Andresen.

Mandag kunne hun endelig invitere nye og gamle kunder inn i kafeen ved Mølla kjøpesenter i Botngård igjen. På ei knapp uke har kafegjengen revet vegger, fått på plass utstyr og flere sittegrupper.

Tok over bakeriutstyret

– Nå har vi dobbelt så mye plass som før, sier Andresen.

I tillegg til at café & Litt Te nå har langt mer boltreplass en tidligere, er Andresen også i gang med åpne bakeri i kafeen. Det skjer etter at Ann Karins Bakeri ved Bjugntorget stengte dørene i slutten av mars.

– Vi har tatt over utstyret som stod i Ann Karins Bakeri og fått det inn her, men når vi er ferdig og klare for åpne bakeridelen vet vi ikke helt, forteller Andresen.

Fra før har Café & Litt Te et lite utvalg av kaker til kundene sine. Når bakeriet åpner vil det på sikt bli større utvalg av både kaker og brød, samt mulighet for bestilling.

Mange hadde tatt turen innom for å se endringene som har blitt gjort inne i kafeen på Mølla kjøpesenter. Foto: Ina Marie Haugen

Retro i stilen

– Jeg synes det var synd dersom bygda skulle bli uten bakeri, og jeg vet at det blir et stort savn. Derfor tenkte jeg at vi kunne gi det et forsøk. Dette er ikke noe vi har drevet mye med tidligere, men nå får vi heldigvis med oss noen som har erfaring med bakeri, sier Andresen.

Den nye delen av kafeen er innredet i samme retrostil som resten, med gamle møbler, pynt og dekor. En knallgrønn sofagruppe fra 60-tallet har blant annet kommet inn.

– Det er en god blanding av ting og tang som vi har funnet litt overalt. Jeg er veldig fornøyd med hvordan det ble til slutt, sier daglig leder, som roser dugnadsgjengen som har stått på for å få kafeen ferdig til nyåpninga.

Dora Brun Jenssen, Gerd Åkervik, Vidar Schanke, Marit Gjønnes Stranden og Berit Kaasa Schanke hadde funnet seg godt til rette under nyåpninga. Foto: Ina Marie Haugen

Nytt stamsted

Café og Litt Te åpnet ved Mølla kjøpesenter tilbake i 2011. For flere har det blitt fast takst å ta en kaffekopp og noe attåt her.

– Det har vært veldig bra besøk. Nå som bakeriet ved Bjugntorget er lagt ned og vi «tar over», regner jeg med at det kommer flere hit etter hvert. Det blir spennende å se.

Tilbakemeldingene fra kundene som hadde tatt turen bort til nyåpninga var udelt positive.

– Nå blir det pensjonisttreff her framover, sier Gerd Åkervik mens hun nyter en kaffe og et kakestykke sammen med Vidar Schanke, Berit Kaasa Schanke, Dora Brun Jenssen og Marit Gjønnes Stranden.