Flertallet av politikerne i formannskapet ble enige om at de ville si nei til én av de fire punktene det var søkt om tilleggsbevilgning til.

Nei til oppussing

Det var foreslått fem millioner kroner til å pusse opp lokalene der apoteket tidligere lå (i rådhuset), og kjelleretasjen på rådhuset der Rissa bibliotek tidligere hadde lokaler. Dette sa flertallet i formannskapet nei til, og vedtok en tilleggsbevilgning på 5,8 millioner kroner i stedet.

Lokalene i kjelleretasjen på rådhuset er tenkt brukt til voksenopplæring og innvandringstjenesten.

De andre tre punktene var tilleggsbevilgninger til Hysnes helsefort (3 millioner kroner), NAV (300.000 kroner) og Mælan skole (2,5 millioner kroner).

LES OGSÅ: Uforutsette utgifter

- Provosert

- Jeg er ganske så provosert, innledet Bjørnar Buhaug (Sp), og pekte på at de i forrige kommunestyremøte ble vedtatt å slå sammen innvandringstjenesten i Rissa og Leksvik, med lokalisering i Rissa, uten at det ble nevnt med et ord at det skulle brukes fem millioner kroner på oppussing av lokaler til dette.

- Her skal vi spare noen hundre tusen kroner på en sammenslåing og i neste omgang bevilge fem millioner kroner til oppussing, påpekte han.

Forklaring

Økonomisjef Ørjan Dahl forklarte at en av grunnene til den høye kostnaden var at det ikke er gjort noe med ventilasjonen i kjelleretasjen på rådhuset siden tidlig på 80-tallet.

- I dag betaler vi 600.000 kroner i leie for lokalene vi leier i Rissa og Leksvik til denne tjenesten, opplyste han og mente at det ville være en god investering å pusse opp egne lokaler for å slippe og leie.

Gruppemøter

- Etter orienteringen vi nå har fått fra Dahl blir dette nærmest selvfinansierende, påpekte Petter Harald Kimo (Ap), mens Per Kristian Skjærvik (Ap) ba om gruppemøte.

Høyres Benjamin Schei påpekte at han sjelden hadde sett en så god investering som dette.

- Dette vil redusere våre leiekostnader så det er noe jeg sterkt vil anbefale.

Endret mening

- Jeg synes det har vært en kritikkverdig behandling av denne saken. Jeg var mot i formannskapet, men kommer til å stemme for nå. Jeg vil komme med en sterk henstilling. Løs slike saker bedre ved neste korsvei, sa Knut Ola Vang (Ap), henvendt til administrasjonen.

Rune Schei (H) istemte at etter orienteringen i kommunestyret var bildet blitt et helt annet.

- Det er dårlig at vi må krangle og diskutere når det egentlig ikke er grunnlag for det, sa Schei.

Det endte med at det ble flertall for den foreslåtte budsjettkorrigeringen på 10,8 millioner kroner som skal finansieres ved låneopptak.