Nå er mannen dømt til 30 timers samfunnsstraff med en gjennomføringstid på 90 dager. Domfelte har vedtatt dommen.

80-sone

Det var klokken 17.15 søndag 7. mai i fjor at UP målte mannen til 135 kilometer i timen i en laserkontroll. Dette skjedde på nyveien over Kråkmo i Indre Fosen kommune. Det er 80-sone på stedet hvor fartsovertredelsen skjedde. I 80-sonen mister man lappen om man kjører 116 kilometer i timen eller fortere. Siktede holdt altså langt høyere hastighet enn dette.

Mistet lappen

Saken mot mannen ble behandlet som en tilståelsesdom. Siktede avga en uforbeholden tilståelse i retten. Mannen mistet lappen umiddelbart etter råkjøringen på Kråkmo i mai i fjor. Han har siden vært uten førerkort i åtte måneder, før han fikk tilbake lappen tidligere i år. Retten anser dermed at mannen allerede har gjennomført tapstiden, og at han derfor får førerkortet tilbake på permanent basis uten å måtte kjøre opp på nytt.

Slapp fengsel

Vanlig rettspraksis er ubetinget fengsel dersom man kjører så fort som 135 kilometer i timen i 80-sonen. I denne saken har både påtalemyndigheten og retten gjort et unntak.

«Det er siktedes tilståelse alene som er årsaken til valg av annen reaksjon enn ubetinget fengselsstraff», står det i dommen.

Les mer: - Politibilens speedometer skal ha vist 150 km/t, men avstanden til kvinnen foran bare økte.