- Vi hadde problem med å få start på den ene motoren. Vi tar mye heller en forsinkelse for å få sjekket at alle systemene fungerer som de skal, sier Heine Richardsen, som er daglig leder i flyselskapet NextMove.

Mandag gikk passasjerene først på flyet, så av flyet, så på igjen før flyet tok av.

Uten at det er sammenheng med mandagens hendelse, kommer et nytt fly på plass for å fly ruta mellom Ørland lufthavn og Gardermoen i slutten av denne uka.

Tok bilde

Svein Jarle Moen forteller til Fosna-Folket at han var ved lufthavna for å se på flyene.

- Folk gikk ombord. Man prøvde å starte flyet. Det gikk ikke. Folk gikk ut igjen, de fikk start på det og folk gikk inn igjen etter en stund, sier han.

- De fløy, men det ble ganske forsinket avreise, sier Moen.

Tekniker på Ørlandet

Richardsen er selv utdannet flytekniker. Han forteller at et fly selvfølgelig ikke tar av dersom det skulle være noe som helst som skulle tilsi at man kunne få trøbbel i lufta.

- Vi har en flytekniker på Ørland lufthavn. Vi har sikkerhet i fokus, og det er mer flyteknisk kompetanse på denne ruta enn andre. Det er minst like trygt å fly fra Ørland som fra Værnes, sier han.

- Vi brukte selvfølgelig den flytekniske kompetansen til å gå en ekstra runde for å se på motoren. Alt har foregått rett, sier Richardsen.

Start

Den tidligere flyteknikeren forteller at det er mange elektriske komponenter, og andre systemer som skal slå inn for at en flymotor starter.

- At man ikke får start kan være som følge av et elektrisk relé som ikke er slått inn, eller mange andre ting. Derfor er det viktig at vi går en ekstra runde om det skulle være noe, sier Richardsen.

- Vi flyr bare når det er helt trygt.

Nytt fly

Uten at det har sammenheng med mandagens episode, forteller Richardsen at et nytt fly av samme type som dagens, men med en litt annen konfigurasjon skal ta over for ruta.

- Vi bytter til et fly av samme type, men som har kapasitet til litt mer frakt. Det er også plass til fire ekstra passasjerer, sier han.

- Vi har ikke fått bekreftet den endelige datoen enda, men det blir sannsynligvis i slutten av denne uka. Vi ønsker å gi et enda bedre reisetilbud fra Ørlandet, og da er det viktig for oss å få på plass nytt fly, sier han.

Fire ekstra sitteplasser kan komme godt med før fosningenes ferietid starter om et par måneder.