- Det har foregått siden onsdag. Jeg meldte selv fra til politiet fredag, lørdag og søndag. Kjøring mens sjåføren er tydelig ruset. Han har kjørt veldig raskt. Langt, langt over 100 kilometer i timen i boligområder. Politiet har tydeligvis ikke ressurser til å få en farlig bilfører av veien, forteller en kvinne som ønsker å være anonym av hensyn til egen sikkerhet.

Tirsdag forteller politiets operasjonssentral i Trondheim at politiet har gitt bistand til helsevesenet i en sak i forbindelse med psykiatri, og at mannen ikke er pågrepet som følge av selve kjøringen.

Tok affære

Kvinnen forteller at i forsøk på å stoppe bilføreren, var det noen fra publikum som prøvde å sette mannens bil ute av spill.

- Han kjørte på felgen til arbeidsplassen sin hvor han skal ha prøvd å få tak i sommerdekk for å kunne kjøre videre. Politiet har prøvd å få tak i ham, men han har greid å stikke av, forteller hun.

- Jeg synes det er ganske rart at politiet ikke har ressurser eller får til å stanse noen som kjører rundt på meget farlig vis, villmannskjøring, og som er sterkt ruspåvirket. Det gjør at jeg mister respekt for politiet. Det tok flere dager å få ham av veien, sier hun.

Sikkerhet

Etterforskningsleder Roy Inge Aas i Fosen lensmannsdistrikt forteller at politiet har myndighet til å stoppe alle på veien etter veitrafikkloven, men at mannen i dette tilfellet ikke ble stanset under kjøring, men etterpå.

- Derfor ble mannen fremstilt for lege etter politiloven, og helsevesenet tar hånd om mannen videre, sier han.

- Vi har forsøkt å få mannen av veien, men i tvilstilfeller er det vanskelige saker når politiet kommer etter at kjøringen har opphørt, sier Aas.

- Vi må også vurdere nøye om det er forsvarlig å følge etter noen som kan ha behov for helsehjelp for å forsøke og stanse dem. Det er en avveining om sikkerheten, sier etterforskningslederen.

Vitner

Aas forteller at politiet er avhengige av personer som står frem som vitner for å kunne opprette sak om hendelser politiet selv ikke bevitner.

- Det er forskjell på å melde inn til politiet og å være vitne i saksgangen, sier Aas.

- Så er det operasjonssentralen som avgjør ressursspørsmål når det kommer inn meldinger på natten. De avgjør i hvert enkelttilfelle hvilken aktivitet man gjennomfører, sier Roy Inge Aas.