Flagget var heist til topps til ære for de 500 ungdommene som har inntatt Bjugn denne helga. Ungdommens fylkesmønstring arrangeres her for andre året på rad, og talent innenfor kunst, film, musikk og dans fra hele sørdelen av Trøndelag skal vise seg fram.

Syv forestillinger

Totalt er det syv forestillinger som går av stabelen i kultursalen i løpet av disse to dagene, inkludert en filmforestilling på søndag.

Det var vertskommunen Bjugn som fikk æren av å åpne ballet med sine bidrag lørdag morgen.

Daniel Kristoffersen (20) fra Bjugn imponerte publikum med en selvskrevet rap, som heter «Just a dream».

- Rappen handler om eks-en min og selve bruddet. Jeg rapper om drømmen om kjærligheten og at den skal funke, forteller Daniel etter opptredenen sin.

Rap som terapi

20-åringen håper teksten nådde ut til publikum.

- Det er egentlig to grunner til at jeg skriver mine egne låter. Først og fremst fungerer det nesten en slags terapi for meg selv, men jeg håper også at det er ting folk kan kjenne seg igjen i, sier han.

Det var en kompis som fikk han interessert i rap. Det gikk ikke lange tida før Daniel følte at han virkelig hadde funnet sitt rette element.

- Det passet meg mye bedre enn vanlig sang. Det passer liksom ikke toneregisteret mitt ordentlig.

Freestyle

Han er en av to deltakere under fylkesmønstringen som rapper. Å skille seg ut er bra, mener han, men mye kan gå galt.

- Rappen må times perfekt, ellers havner du på etterskudd hele veien. Det positive er at hvis du er uheldig og glemmer teksten underveis, kan man bare kjøre freestyle. Det gjorde jeg på scenen i dag, og jeg tror ingen la merke til det, ler han.

I tillegg til Daniel var det syv andre sceneinnslag fra Bjugn. Se bilder i galleriet øverst i saken.

Trommespill og sang

Lørdag skulle også ørlendingene til dyst, og de bidro med blant annet kreativt trommespill og vakker sang.

Bandet Storm of Thunder fra Ørland var fornøyde med egen opptreden, og håper det holder helt til landsmønstringen. Bandet kom sammen gjennom kulturskolen.

- Jeg var egentlig nervøs gjennom hele sangen, men det gikk bra, sier vokalist Karoline Strand Aas.

Ungdommene medgir at presset er litt større når man kommer på fylkesnivå.

- Ja, vi merker at nivået er høyere. Det hadde vært gøy å gå videre til landsmønstringa, men livet faller ikke i grus hvis vi ikke kommer med. Det er moro uansett, sier Lars Martin Sollie.

Kunstutstilling

Åfjord-ungdommene opptrer lørdag ettermiddag, mens deltakere fra Indre Fosen opptrer søndag. Juryens kjennelser skal være klar søndag ettermiddag. Det også kunstutstilling utenfor kultursalen, der flere kunstnere fra Fosen er representert.

- Det har gått veldig bra så langt, selv om vi har hatt noen utfordringer med at ferja mellom Brekstad og Valset er stengt. Men ellers har det gått veldig bra, sier arrangør Bjørnar Harøy.

Selv om fjordkryssinga har vært utfordrende for mange tilreisende, er det stor trivsel å spore blant de som har kommet fram.

- Alle deltakerne er jo samla på en radius på 100 meter, sier Harøy.