- Jeg føler meg ikke trygg i det hele tatt, egentlig. Men jeg håper virkelig at det blir flertall for skole i Vanvikan. Det er sterk vilje for det lokalt. Men Arbeiderpartiet og Senterpartiet tok forbehold og virket usikre under torsdagens utvalgsmøte. Det er heller ikke gitt at Fremskrittspartiet går for ny skole i Vanvikan, mener Høyre-politikeren.

Han er derimot helt sikker på at Høyres 12 fylkestingsrepresentanter vil stemme for ny skole i Vanvikan.

- Tydelig forbehold

Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Høyre, Fremskrittspartiet, Kristelig Folkeparti og Venstres representanter stemte for ny videregående skole i Vanvikan da hovedutvalget for utdanning behandlet saken torsdag. Hele 12 av 15 representanter gikk for Vanvikan-alternativet. Fylkestingsrepresentant for Høyre, Vegard Vefring, føler seg likevel ikke trygg på at utfallet blir det samme i fylkestinget om to uker. Han mener spesielt Arbeiderpartiet og Senterpartiet tok mye forbehold i torsdagens utvalgsmøte.

- Det var et veldig tydelig forbehold. Det var sånn: Vi stemmer dette nå, men vi må se nøye gjennom ting inn mot fylkestinget. Det virket som det var helt i det blå, sier Vefring.

Han legger til at det er mulig at Arbeiderpartiet og Senterpartiet ble tryggere på Vanvikan-alternativet etter at fylkesrådmannen svarte ut noen spørsmål i torsdagens møte.

Flere momenter

Vefring sier at innvendingene mot ny skole i Vanvikan i torsdagens møte gikk på flere momenter.

- Det var litt sånn: Vi må tenke gjennom på nytt. Vi må være sikre. Det var litt usikkerhet rundt tomta og anskaffelsen av den i Vanvikan. Så var det noen som var overrasket over at det gikk så bra med dagens Leksvik og Rissa videregående, sier han.

- Men vil det ikke være litt spesielt at både Arbeiderpartiet og Senterpartiet skal endre mening på to uker?

- Egentlig ikke. De tok så mye forbehold i dag. Dersom de er så usikre, så er jo det ryddig gjort, mener han.

«Fylkestinget avgjør»

Liv Darell i Senterpartiet var tidligere denne uka veldig tydelig på at partiet går for å bygge ny videregående skole i Vanvikan. Fosna-Folket spurte etter behandlingen torsdag om hun tror det nå er avgjort at skolen blir bygd i Vanvikan.

«Ut ifra dagens vedtak, men fylkestinget avgjør», svarte hun da.

- Kan ikke garantere

Fosna-Folket intervjuet Arbeiderpartiets Hanne Moe Bjørnbet etter torsdagens utvalgsmøte. Hun svarte da følgende rundt fylkestingsbehandlingen:

- Vi er i utgangspunktet enige om å gå for rådmannens innstilling.

- Også i fylkestinget?

- Ja. Det er Arbeiderpartiets standpunkt at vi går for rådmannens innstilling, men jeg kan ikke garantere før vi har diskutert oss helt ferdig både med samarbeidspartiene og internt.

- Hva skal til for at dere endrer mening på to uker?

- Nei, det skal jeg ikke begi meg ut på nå. Vi er 31 representanter i Arbeiderpartiet. Det er sikkert mange synspunkt, men vi har diskutert dette i gruppemøtet tirsdag og da var vi enige om å gå for fylkesrådmannens innstilling.

- Kan det bli slik at Arbeiderpartiets representanter stemmer ulikt i fylkestinget eller bruker dere partipisken?

- Jeg tror vi skal klare å bli enige om hva Arbeiderpartiet gjør, svarte Bjørnbet.

Frp

Fosna-Folket pratet med Fremskrittspartiets Tore Kristiansen tirsdag kveld denne uka. Han trodde da at Fremskrittspartiet ville gå for ny skole i Vanvikan, men han tok noen forbehold.

- Vi sitter i gruppemøte nå og går gjennom alle sakene. Så lenge det ikke blir noen store forandringer frem til utvalgsmøtet torsdag, så tror jeg vi støtter innstillingen. Det er imidlertid noen punkter vi er usikre på. Det ene gjelder transport av elever og de økte kostnadene rundt dette. Vi synes det er rart at det ikke går an å få et mer nøyaktig tall enn 2,5 – 4,5 millioner kroner mer i årlig utgift. Så er det noen spørsmål til kostnaden på eiendommen. Hva vil det koste å frikjøpe havneområdet, sa Kristiansen som likevel tror gruppa vil stemme for ny skole i Vanvikan.