- Utgangspunktet er prisene i Ørlandshallen i dag. Vi har sett på prisnivået i andre haller og ligger midt på treet. Det forslaget til priser dere ser nå er en videreføring av dagens satser i kommunen, sier Frank Robert Vik, daglig leder i Ørland sparebank arena til formannskapet i Ørland kommune.

Tirsdag vedtok fagkomiteen for oppvekst, kultur og idrett at dagens prinsipper for utleie ved Ørlandshallen bør videreføres.

Torsdag brukte formannskapet tid i sin behandling på å diskutere hvilke grupper barn og ungdom som bør få gratis halleie.

Prissatsene for bruk av den nye storstua går fra gratis bruk, til 25 000 kroner for lengst leie.

Hel hall

Den nye arenaen får tre spilleflater som kan benyttes til ulike aktiviteter parallelt. Bruken av hallen for idrettslag og foreninger går fra 143 kroner per time og oppover i pris etter hvor mye plass man bruker og hvor eksklusivt tidsrommet er i følge prisforslaget.

Satsene er foreløpig delt opp etter om man leier hel hall, halv hall eller kvart hall.

- Vi bør gjøre det om til å gå etter spilleflater så det blir lettere å forstå, sier Marit Sletten (H).

Gratis

Formannskapet diskuterte hvordan man bør utforme en ordlyd for hvilke ungdomsgrupper som skal få bruke det nye idrettsanlegget gratis i forbindelse med organisert aktivitet.

- Det må gjelde for Ørland kommune så det ikke blir snakk om at lag fra Trolla eller Byåsen reiser hit for gratis treningsleir, sier Roy Hoøen (Sp).

En mulighet formannskapet diskuterte var at det skulle gjelde for lag og foreninger organisert gjennom idrettsrådet i kommunen.

Det slo de ifra seg for å  få med også annen type ungdomsaktivitet.

- Formannskapet ønsker fri halleie i Ørlandshallen og Ørland Sparebank Arena knyttet til organisert aktivitet for barn og ungdom t.o.m. 16 år, heter det i vedtaket de var enstemmige om.

Klatring

Forslaget kommunestyret skal behandle legger følgende priser for bruk av den nye hallen til grunn.

Enkeltbillett i klatrehallen 60 kroner for barn til og med 16 år, 150 kroner for voksne, men familiepakker.

Det foreslås at det skal koste 60 kroner for barn å leie klatresko og -seler sammen med en sikringsbrems, mens det vil koste 100 kroner for voksne.

Squash og spinning

Forslaget går på at det vil koste 150 kroner å leie en squashbane i en halvtime, og 50 kroner for leie av en racket.

Det foreslås å koste 150 kroner å komme på drop-in i spinningsalen, eller 1500 kroner for et lag eller en forening å leie salen med 15 spinningsykler i en time.

Dersom man ønsker instruktør er prisforslaget 3000 kroner for bruk.

Arrangement

Flere medlemmer i formannskapet sier de håper arenaen også vil leies ut til ulike arrangement som for eksempel messer. Det foreslås at det skal koste 431 kroner timen å leie en hallflate til et arrangement, men det er en egen dagspris som er 3460 kroner, som deretter rabatteres for påfølgende dager.

Den høyeste prislista er utleie av hele hallen fra fredag ettermiddag til og med søndag ettermiddag. Det vil koste 25 000 kroner. Større arrangement vil prises etter avtale i enkelttilfeller.

Golfsimulator

For den som har lyst til å prøve seg på kommunens nye golfsimulator, kan de få boltre seg med den i en halvtime for en hundrelapp, dersom kommunestyret går inn for satsene politikerne så langt har støttet.

Det ventes at saken står på sakslista i det kommende kommunestyremøtet i kommunen. Etter møteplanen som ligger på Ørland kommunes nettsider er dette møtet satt til 22. mars.