- Så er det artig å øve frem mot konserter som den vi har nå, påpeker hun.

For i helga har KORissa og Leksvik-koret Corlex premiere på sitt nye samarbeid. Forestillingene går av stabelen i Vanvikan samfunnshus lørdag og søndag.

52 sangere

- Prosjektet er basert på at vi søkte om kulturmidler i forbindelse med nye Indre Fosen kommune. Så var vi så heldige å få tildelt en sum penger som vi kunne bruke på ekstern instruksjon og konsertsatsing. Flere kor ble spurt om å være med, men det var bare KORissa og Corlex som heiv seg på. Det har resultert i et tett og morsomt samarbeid, forteller Hanna Skjønhaug Overskaug til Fosna-Folket.

Hun er musikalsk leder og produsent.

- Vi startet planleggingen i fjor vår, og øvingene tok til på høsten. Fra januar og til nå har vi faktisk lagt ned 76 øvingstimer i dette prosjektet. Og da er ikke sangernes egen øving på hjemmebane med, påpeker Overskaug.

Totalt 52 korsangere vil stå på scenen i helga.

Corlex og KORissa under søndagens øving i Vanvikan samfunnshus. Foto: Alexander Killingberg

- Vi gjør til sammen 13 låter hvorav 6 er felleslåter med begge korene. Det har vært en spennende prosess å få to kor til å bli ett, og dette er også temaet for konserten, forteller Overskaug.

Pål Hasselvold entrer scenen som konferansier i helga. I tillegg har korene hatt med seg Kaja Marie Bertha Sofie Løvdal som ekstern instruktør. I husbandet finner vi også Stig Ove Sletten på piano, Mikael Hansen på trommer og Kristoffer Finnanger Lysgård på gitar.

Ble spurt

Konsertene i helga blir Anne Sofie Storsve Meyers første som leder for KORissa. Hun ble valgt til korleder for bare tre uker siden.

- Hvorfor ble du korleder?

- Koret trengte en leder, og jeg har lyst til å være med og ha oversikt. Det er artig, så jeg sa ja da jeg ble spurt om å ta på meg dette, forteller Meyer.

Leder Meyer i KORissa lover en variert setliste i helga. Foto: Alexander Killingberg

Hun har vært med i KORissa i snart tre år, men interessen for sang er langt fra ny.

- Jeg har bestandig likt å synge.

- Når sto du på en scene for første gang?

- Det var sikkert på barneskolen, vil jeg tro. En oppsetning på småtrinnet eller noe.

- Har du alltid trivdes på scenen?

- Jeg vil kanskje ikke si det, men det er veldig greit i et kor når det er så mange sammen. Det samholdet man har på scenen, påpeker Meyer.

NM?

Den ferske korlederen beskriver seg som rimelig altetende når det kommer til musikk. I helgas konsert blir det også noe for enhver smak.

- Det blir veldig variert. Det er sanger med fart i, og låter som er mer «neppå», sier Meyer.

Hun forteller at KORissa har nok å henge fingrene i også etter helgas konserter.

- Hva håper du å oppnå med koret?

- Vi har litt planer. I juni skal vi på et stevne i Brønnøysund. Så har vi flere prosjekt på gang, blant annet en konsert før jul i år. Vi har også lyst til å delta på NM i kor i 2019, forteller Meyer.

Foto: Alexander Killingberg