Ferske tall fra Statistisk sentralbyrå viser at det fortsatt er store forskjeller på å være mann og kvinne i arbeidsmarkedet. Det er også store forskjeller mellom Fosen-kommunene.

Kvinnelige ledere

Åfjord, Roan og Osen kommuner er de eneste Fosen-kommunene hvor mer enn førti prosent av lederne er kvinner. I Ørland og Bjugn er 36 prosent av alle ledere kvinner.

Den høye andelen av kvinnelige ledere i Roan kommune, skiller seg vesentlig fra resten av landet.

- Seks av ti ledere er menn, mens kvinnene helt klart dominerer i salgs- og serviceyrker. Kvinner er i flertall også i akademiske yrker, men de tjener nesten 20 prosent mindre enn menn i denne yrkesgruppa, ifølge Sigrun Kristoffersen i SSB.

Én Fosen-kommune har flere kvinnelige kommunestyrerepresentanter enn menn. I Åfjord er nemlig 52,4 prosent av de folkevalgte kvinner. Dette er også den eneste kommunen som fra nytt år av har kvinnelig ordfører (Vibeke Stjern).

Færrest kvinnelige folkevalgte er det i Rissa kommune, hvor 30,4 prosent av kommunestyret er kvinner. For hele Fosen er 38,5 prosent av alle kommunestyremedlemmer kvinner.

Pappaperm og barnehage

Best barnehagedekning blant Fosen-kommunene er det Leksvik kommune, der 97,2 prosent av barn fra 1 til 5 år har går i barnehage. Lavest er andelen i Roan kommune, der 85 av barna går i barnehage. Bjugn kommune er den eneste Fosen-kommunen forøvrig der tallet er under nitti prosent (86,8).

I Roan kommune tar 78,9 prosent av alle fedre ut hele pappapermisjonen. I Leksvik kommune er tallet også høyt, med 77,6 prosent. I de øvrige Fosen-kommunene tar mellom 60 og 68,5 prosent av alle menn ut hele pappapermisjonen, eller mer.