Det var tidligere denne uka at kongeørnen ble funnet av noen jegere i Fevåg. Ørnen var gjennomvåt og underernært. Derfor ble det til at ettersøksjeger i viltnemda Ronald Haarberg fikk en ekstra beboer.

I videoen øverst i artikkelen kan du se Ørnulf bli matet av matfar Ronald.

Elgkjøtt

Ørnen, som Ronald spøkefullt kaller «Ørnulf», har tilhold i garasjen hjemme i Hasselvika. Der bor den for øyeblikket i et bur. Etter et par dager med mye elgkjøtt, er det allerede bedring å spore hos den lille kongeørnen.

«Ørnulf» er trolig bare noen måneder gammel. Foto: Alexander Killingberg

Nebb

«Ørnulf» kom sannsynligvis til verden i april eller mai i år. Frem til i høst har han trolig bodd sammen med foreldrene, men de siste månedene har han måttet klare seg alene i naturen.

«Ørnulf» har en feil på nebbet som gjør det vanskelig for ham å spise og jakte. Undernebbet og overnebbet passer ikke sammen. Nå skal Norsk Institutt for Naturforskning merke ørnen før den nok en gang får prøve seg ut i naturen.

Blind ørn

Dette er ikke første gang Ronald Haarberg har tatt seg av en kongeørn. For noen år siden hadde han en delvis blind kongeørn hjemme.

- Den var blind på det ene øyet og måtte etter hvert avlives, opplyser Ronald.

I dag står denne ørnen i stua hans.

Har du også nærkontakt med litt uvanlige dyr? Send oss tips på epost redaksjonen@fosna-folket.no.

Kongeørnen er totalfredet i Norge. I 2012 var det ifølge Wikipedia 1200–1500 hekkende par i Norge. Foto: Alexander Killingberg
Matfar Ronald sammen med «Ørnulf». Foto: Alexander Killingberg