Opprinnelig låneramme for flerbrukshuset for Leksvik kommune var på 70,2 millioner kroner. Nå er dette økt til 86,7 millioner kroner.

I august ble det inngått kontrakt med arbeidsfelleskapet  Bakøy-Stjern som ble innstilt som den beste av de fire tilbyderne som meldte sin interesse.

Skal bygge flerbrukshus

Etter at det ble klart at flerbrukshuset ble langt dyrere enn antatt har det vært utredet kostnadsbesparende tiltak.

I kommunestyret 9. november ble det orientert om prosessen.

Bassengdybde

Blant annet ble dybden på svømmebassenget gjenstand for litt diskusjon.

Opprinnelig er det planlagt et bassenget med fire meters dybde og det er fortsatt det som er planen. Det ble sett på hvor mye det var å spare ved å gå ned til to meter.

- Det er en halv million å spare på det. Det synes jeg var lite. Jeg ønsker bedre dokumentasjon på det, sa Arvid Penna Steen (H).

- Jeg syntes også det var veldig lite å spare med å gå ned til et grunnere basseng, sa Raymond Balstad (Sp).

- Jeg tror fire meter og stupetårn vil gjøre bassenget mye mer attraktivt. Det er skuffende at alt er så dyrt, sa Bjørnar Buhaug (Sp).

Noe av årsaken til at besparelsen blir så liten er at prosjektet da mister tilskuddet på 1,3 millioner kroner til stupetårn, og rundt 40 prosent av kostnadene for drukningsalarm.

Vakthold

- Vi har allerede problemer med å finne nok folk som vil være vakter i svømmehallen, sa Aud Dagmar Ramdal (Sp).

Hun påpekte at det er langt mer utfordrende å hente opp en person fra fire meters dyp, enn fra to, og at det derfor ville bli enda vanskeligere å få badevakter.

Formannskapet i Leksvik har saken opp til behandling torsdag 23. november.

Innstilling

Innstillingen går på at lånebehovet økes fra 70,2 til 86,7 millioner kroner. Det forventes at bygget ferdigstilles i juni 2019.

Tror kostnadsrammen holder

Rådmannen innstiller på at det skal bygges flerbrukshus og svømmehall i Leksvik innenfor en kostnadsramme på 161.707.500 millioner kroner som finansieres ved byggelån.

Summen mellom byggelånet på 161.707.500 kroner og 86,7 millioner kroner som blir kommunens lån, forventes dekket av tilskudd, momskompensasjon og bidrag fra private/næringsliv.