Støyoppgjøret:

- Vi har løst 18 saker sammen. Det hadde vært veldig positivt å løse de siste 1,5

Etter planen skulle jordbruksforhandlingene mellom Støygruppa Ørland og Forsvarsbygg begynt den 23. oktober. Nå er det klart at de utsettes til start 9. november.

Illustrasjonsbilde. Jordbruksforhandlingene mellom berørte gårdeiere i rød støysone og Forsvarsbygg skal begynne 9. november. Hans Kristian Norset i Støygruppa Ørland sier det hadde vært veldig positivt å løse de siste 1,5 sakene før første F-35 lander på Ørlandet.  Foto: arkivbilde

Pluss

- Så langt har vi løst alle de 18 sakene vi har diskutert sammen, Støygruppa og Forsvarsbygg. Jeg regner det som 1,5 saker som står igjen. Rett til støytiltak på fritidsboliger regner jeg som en halv sak siden reguleringsplanen til Ørland kommune er klar på at alle skal få støyisolering. Det andre er den vanskeligste saken som også er den med de største følgene. Det er landbruket, sier Hans Kristian Norset, leder i Støygruppa Ørland.