Det var trolig natt til søndag at uvedkommende knuste en stor rute og stjal 72 bokser Ringnes-øl fra Nærbutikken på Sandviksberget. Resten av ølen og det øvrige innholdet i butikken, fikk stå urørt.

- Vi har fleipet med at hadde det vært meg, så ville jeg gått etter kaldt øl. Ringnes-ølen de tok sto ikke i kjøleskapet, sier butikkeier Aarstein.

Dahls og Tuborg

Hun kan ikke se for seg at det er noen fra nærområdet som har begått innbruddet.

- Jeg kjenner ingen her som er så glad i Ringnes. Jeg klarer ikke å tenke meg til at det er lokale folk som har gjort dette.

- Hva drikker de lokale innbyggerne da?

- De holder seg mest til Dahls og Tuborg. Vi selger veldig lite Ringnes til de lokale innbyggerne.

- Så det er nesten ulønnsomt å selge Ringnes?

- Det var i hvert fall det i helga, sier Aarstein.

Tyvene har herjet litt rundt i butikken. Foto: Politiet

Dyrt

Det er galgenhumoren som rår når Fosna-Folket intervjuer butikkeieren. Men Aarstein påpeker at innbruddet ikke blir billig.

- Det er en stor rute som er knust. Om vi teller med opprydding, ny rute og alt, koster dette fort 20 000 kroner. Vi har jo forsikring, men det er likevel en egenandel som må betales.

- Har du en oppfordring til tyvene?

- Jeg vil jo gjerne at de kommer tilbake og gjør opp for seg. Og neste gang noen blir tørste, er det egentlig bedre om de ringer meg eller sender en SMS. Det er billigere å låse opp butikken for dem enn at de skal knuse ruta, fleiper Aarstein.

Tyvene var kun ute etter Ringnes. Foto: Politiet

Kan ha kommet sjøveien

Butikken stengte klokken 15.00 lørdag. Innbruddet ble oppdaget søndag.

- Jeg fikk oppringing fra en nabo. Vedkommende lurte på om jeg var klar over at jeg hadde hatt besøk, forteller Aarstein.

Det ligger kun ett hus like ved butikken.

- Vedkommende som bor der, hadde ikke hørt noe. Jeg vil anta at innbruddet har skjedd om natta. I hvert fall etter at det ble mørkt.

- Så er det jo en kai like ved butikken. Tror du de kan ha kommet sjøveien?

- Den tanken har slått meg ja. Jeg tenker at de like gjerne kan ha kommet sjøveien som landeveien. Ettersom de ikke har tatt med seg så mye, så tyder det på at de ikke har hatt noe å ha ting i, mener butikkeieren.

Politiet ønsker nå tips fra publikum som kan ha sett eller hørt noe.

Også i 2009 var det innbrudd i butikken.