- Det betyr mye for oss som bedrift å vinne denne kontrakten. Vi gleder oss til å få jobbe i lokalmiljøet med en sånn type jobb som denne. Jeg tror folk på Ørlandet kjenner oss som firma og vet godt om oss. Det er et privilegium å få være med på arbeidet rundt baseutbyggingen, sier Trond Magnus Brekstad som er daglig leder i Fvs entreprenør.

Tirsdag ble det klart at entreprenøren på Brekstad har vunnet anbudskonkurransen om å få utføre støytiltak på 67 boliger rundt Ørland flystasjon.

Lokal

Eiendomssjef Carl Oscar Pedersen i Forsvarsbygg kampflybase sier Forsvarsbygg er glade for at den fjerde entreprisen om støytiltak på boliger i den gule støysonen rundt Ørland flystasjon går til en lokal entreprenør.

- Det er artig at en lokal entreprenør kommer inn for å utføre denne jobben etter å ha vunnet en åpen anbudskonkurranse. Det er veldig positivt at lokale firma ønsker å være med på denne typen prosjekter og vi ser frem til å samarbeide med Fvs entreprenør, sier eiendomssjefen.

- Jeg er ekstra fornøyd med at det er en bedrift med lokal forankring som har vunnet konkurransen. Som jeg forstår det har de stort sett en lokal arbeidsstokk. Dette er en type jobb hvor man jobber på husene til folk og er i hjemmene deres. Da er det ingen ulempe å ha lokal kjennskap og kanskje kjenne eller vite om de som skal utføre arbeidet, sier Pedersen.

- Det er et nytt aspekt vi ikke har sett i de tre tidligere anbudsrundene, sier han.

Beskrivelser

Både Pedersen og Brekstad tror det blir uproblematisk å få inn en ny bedrift i arbeidet med støyisolering på bolighus selv om den første oppdragstakeren hadde for mange feil i en innkjøringsfase.

- Kort og enkelt så skal vi følge Forsvarsbygg sine beskrivelser for hvordan arbeidet skal utføres. Vi skal også ha en god dialog med boligeiere og også med Forsvarsbygg for å på se at vi gjør det vi kan for at alle parter kan bli fornøyde, sier Brekstad.

- Vi er entreprenøren som skal møte folk i hjemmene sine. Det blir bra, og vi tror Forsvarsbygg har lært mye etter at Byggmester Strand var uheldig i en innkjøringsfase. Vi føler selvfølgelig et ansvar når vi skal inn i folks hjem, men det er mest et privilegium å få være med på å gjøre dette på best mulig måte, sier entreprenør-sjefen.

Dobler ansatte

På kort sikt ser Brekstad for seg at Fvs entreprenør dobler antall ansatte i forbindelse med at de har vunnet kontrakten på støyarbeid på 67 boliger det neste året samtidig som de starter opp andre prosjekter.

- Da blir vi rundt 25 ansatte, og i en periode blir vi rundt dobbelt så mange ansatte som i dag. Vi skal være så modige at vi likevel skal konkurrere om å vinne flere av denne typen kontrakter, sier Brekstad.

LES OGSÅ: - Tar noen år før lydbildet er komplett

Positiv sak

Forsvarsbygg skriver i en pressemelding tirsdag at kontrakten har en verdi på 23 millioner, og at arbeidet med støyisolering ved de 67 boligene kontrakten omfatter skal være ferdig innen september 2018.

Totalt er over 650 boliger befart med tanke på støytiltak. Forsvarsbygg har tidligere anslått at mellom 800 og 1000 boliger i den gule støysonen vil få tilbud om å gjennomføre støytiltak innen utgangen av 2019 siden deres boliger tilfredsstiller støykravene. I juni bevilget Stortinget 1,54 milliarder kroner til støytiltak på og rundt Ørland flystasjon.

- Støytiltak er en positiv sak for Ørlandet. Det er viktig at vi får til dette på en god måte, sier Trond Magnus Brekstad.