Frykter for å miste videregående skole

- Framtidige arbeidsplasser er truet om vi mister videregående skole i kommunen, mener Bjørn Damhaug (Fosen Innovasjon). Dersom skolen ikke blir i Vanvikan frykter næringslivet i Leksvik at det blir vanskelig å få 300 elever på en skole i Indre Fosen kommune i framtiden.

En rekke næringslivsaktører og politikere mener Indre Fosen kan miste begge videregående skolene dersom det ikke bygges én ny felles skole med plassering i Vanvikan.  Foto: Sigrun Overland

Pluss

Fylket som skoleeier, er klar på at en videregående skole i Indre Fosen kommune skal ha 300-320 elever. I dag har Leksvik videregående skole i underkant av 100 elever, og Rissa videregående skole rundt 140 elever. En del elever går på andre skoler, blant annet fordi de to skolene i Rissa og Leksvik ikke har de linjene elevene ønsker å gå på.