– Hva opptar deg mest for tida?

– Akkurat nå er det sommercabareten til Slank Bakfra. Vi har forestilling 23. og 24. juni og det er mange øvelser og sangoppdrag. I dag har jeg sunget i kirka i en begravelse og forleden var jeg solist for mannskoret, Ørland Sangforening.

– Hvor går årets ferietur?

– Jeg skal til Oslo for å besøke dattera mi. Sammen skal vi reise videre til Comosjøen i Italia. Der ar jeg vært en gang tidligere mens dattera mi var lita. Vi var der sammen med sangkoret Cantus en gang. Dattera mi syntes det var nydelig, og hun ville tilbake. Nå får vi endelig tatt en tur.

– Hva er ditt skjulte talent?

– Jeg har vært instruktør i silkemaling. Det er det vel ikke så mange som veit om.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Det er litt tilfeldig. Med en far fra Høybakken og ei mor fra Rissa har jeg røtter på Fosen, sjøl om jeg er trondheimsjente. Jeg tenkte å prøve Fosen, og det gikk.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsepoke ville du reist?

– Det er et vanskelig spørsmål. Kanskje hadde jeg reist tilbake til nittitallet og sunget i Cantus igjen. Samholdet og opplevelsene der var enestående.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– He, he, he, jeg spilte handball som jentunge. I dag utfordrer jeg meg sjøl på litt lengre turer. Forleden gikk jeg til Svanavatnet. Hver eneste dag går jeg meg en tur.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Det er to stykker jeg har i tankene, og jeg greier ikke å bestemme meg for hvem av dem jeg ville valgt. Den ene er Aud Lilleengen. Hun fortjener en bauta. Hun har satt spor etter seg på kartet. Den andre personen er Arve Johan Width. Han har lagt ned en enestående innsats for kulturlivet her gjennom mange år.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien heim til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

­– Veit du, jeg ville ha valgt Morten Edvartsen. Han er så fantastisk god til å finne musikk som jeg ikke har hørt. Dessuten er han fantastisk interessant å snakke med, og han ville vært overbærende overfor det som blir servert. – Hvilke egenskaper ser du på som viktigst hos en livsledsager?

– Han må være snill, glad i musikk og ikke som katta, som stikker av når jeg synger. Han måtte også være tålmodig, for jeg finner på mye rart.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Sola skinner, jeg er på tur med niste, kaffe og turkopp – gjerne i båt.

– Hvis det blir naturiststrand på Fosen, hvor skulle den ligge?

– Det skiter jeg i, for jeg ville ikke dratt dit likevel.