Onsdag kveld er hun med på å arrangere feiringen av kvinnedagen i Bojersalen i Rissa. Det skjer i regi av Rissa SV. Brovold har nylig engasjert seg i partiet.

- Vi i Rissa SV mener at kvinnesak er et tema som berører alle grupper i samfunnet, og derfor er det viktig å få fram ulike synspunkter på dette temaet. I tillegg er det viktig for oss å få fram det mangfoldet av mennesker vi har i Rissa kommune, påpeker hun.

Musikk og kunst

I Bojersalen onsdag kveld kan folk vente seg foredragsholdere i alderen 17- til 101 år. Det er 101 år gamle Kissi Brødresift som er desidert eldst. Rissa SV har også fokusert på å få med folk med ulik etnisk bakgrunn. Det blir også musikalske innslag for de fremmøtte. Brovold skal selv stå på scenen med trioen Til Kaffen, mens også Julia Luis, Ellen Lindquist og Anne-Grete Nyseter skal opptre. I tillegg stiller Indre Fosen kulturskole med en kunstutstilling.

Lønnsforskjeller

Brovold ser på kvinnedagen som en anledning til å feire det man har oppnådd, men også fokusere på de kampene som gjenstår.

- Kvinnene har tradisjonelt sett vært undertrykt i samfunnet. Om man ser tilbake på 1950-tallet, så har svært mye endret seg. På kvinnedagen må vi feire det vi har klart å oppnå, men dessverre har vi ikke kommet helt i mål med likestillingen. Det er fortsatt lønnsforskjeller mellom menn og kvinner. Så er jeg opptatt av å endre noen holdninger jeg mener fortsatt eksisterer i samfunnet. Kvinner blir fremdeles sett på som litt svakere og litt mindre beredt til å takle utfordringer, mener 16-åringen.

Russelåter

- Du er selv en jente på 16 år fra Fosen. Har du opplevd noe som knyttes til de utfordringene du nevner i forhold til manglende likestilling?

- Jeg føler selv at jeg har utrolig mange muligheter, og at jeg har akkurat de samme mulighetene som de andre guttene i klassen min. Men det er noen holdninger i samfunnet som jeg reagerer på, blant annet innholdet i mange russelåter. Noe av det er diskriminerende og støtende, svarer Brovold og sikter til tekstene i enkelte russelåter.

Nettopp dette har vært heftig debattert i media de siste årene. Nylig omtalte Bergens Tidende en fersk russelåt hvor deler av teksten lyder slik: «Er du tretten, er du med. Når du suger, så gå ned».

- Om man leser noen av tekstene på russelåtene, er det ikke spesielt lystig lesing, påpeker Brovold.

Holdninger

- Hvordan mener du man bør ta tak i de utfordringene du påpeker?

- Vi må jobbe med holdningene våre. Det er nok mange som ikke er bevisst på at innholdet er støtende. Om man ikke blir bevisst på at enkelte ting er kvinnediskriminerende, er det vanskelig å bekjempe det, sier Brovold.

Hun trekker også frem kroppspress som en relevant problemstilling for unge kvinner i dagens samfunn. Brovold er nøye med å understreke at dette også er høyst relevant for gutter.