Påkjørt rådyr døde

Politiet fikk inn en melding om en viltpåkjørsel natt til mandag.

Påkjørselen fant sted på Fylkesveg 715 ved Haugsdalen i Indre Fosen.

– Rådyret er dødt, sier operativ leder Hallgeir Stjern ved Fosen lensmannsdistrikt til Fosna-Folket.

Hendelsen skjedde klokken halv ett, natt til mandag.

Stjern opplyser om at det er noen skader på kjøretøyet.

Mann i 90-årene anmeldt for promillekjøring

En mann i 90-årene ble lørdag stanset av politiet i Stadsbygd i Indre Fosen.

– Blodprøve sikret på legevakta. Førerkortet er beslaglagt. Sak opprettet, skriver politiet på Twitter.

Kjørte ut og havnet på taket - mistet førerkortet

En mann i starten av førtiårene slapp tilsynelatende uskadd fra en ulykke på Fv. 715 i Hogsdalen i Rissa i Indre Fosen natt til søndag. Bilen skal ha kjørt av veien, truffet bergveggen, veltet og blitt liggende på taket.

- Store materielle skader på kjøretøyet, føreren blir med ambulansen til lege for en kontroll. Sak opprettes og det tas beslag i førerkort, skrev politiet på Twitter.

Operasjonsleder Håvard Høyem ved politiets operasjonssentral sier politiet fikk melding om hendelsen ti på to natt til lørdag.

- Det dreier seg om en enslig bil som kjørte av veien. Føreren virket egentlig uskadd, men ble med ambulanse til legevakt for kontroll, sier han.

Etter avhør på stedet ble det besluttet å beslaglegge mannens førerkort.

- Mannen erkjenner å ha kjørt uforsvarlig og samtykker i beslaget, sier Høyem.

Fant biltyv og stjålet bil etter utforkjøring

Klokken 21.28 torsdag kveld etterlyste politiet en firmabil som var stjålet fra Stjørdal sentrum. Bilen det var snakk om var en grå Mercedes X-klasse med firmalogo, med teksten «Hæhre». De oppfordret folk til å ta kontakt dersom de observerte bilen.

Klokken 03.15 natt til fredag fikk så politiet melding om en utforkjøring i Skaugdalen i Indre Fosen kommune. En politipatrulje rykket ut til ulykken, forteller operasjonsleder Stig-Roger Olsen ved politiets operasjonssentral.

- Det viste seg å være den bilen som var stjålet i Stjørdal torsdag kveld som hadde kjørt ut. Vi fikk tak i vedkommende som hadde kjørt bilen, sier Olsen.

Mannen, en mann i tjueårene fra en kommune nord i Trøndelag, erkjente både tyveriet og kjøringen. Han hadde heller ikke gyldig førerkort. Mannen ble natt til fredag avhørt av politiet før han ble løslatt. Han kan vente seg en reaksjon for tyveriet senere.

Politiet ønsker tips etter at bil endte i grøfta

Politiet vil ha kontakt med en sjåfør etter at en bil havnet utenfor veien i Ørland kommune.

– Cirka kl 10.50 i dag havnet en bil i grøfta i nærheten av Teksdalskrysset. Dette etter å ha foretatt en unnamanøver, ettersom motgående bil hadde fått skrens og var på vei inn i motsatt kjørefelt, skriver politiet på Fosen på . Facebook

Bilen som fikk skrens, stanset ikke, og det er denne sjåføren politiet ønsker å komme i kontakt med.

– Bilen blir beskrevet som mørk og kom kjørende med retning fra Lysøysund.

Politiet ønsker også tips fra andre trafikanter som kan ha opplysninger om bilen og eventuell sjåfør.

– Spesielt er det interessant dersom noen som har kjørt i området i tidsrommet mellom 10.30-11.15 som har dash-kamera montert i bilen.

Tips kan ringes inn på tlf. 488 66 760, skriver politiet.

Kom ikke opp Skaret

To utenlandske lastebiler ble tirsdag formiddag stående på fylkesvei 717 i Reinsgrenda i Indre Fosen. Det etter at den første ikke kom opp brattbakken på vinterføre i Skaret, og ble nødt til å rygge ned igjen.

Ifølge Fosna-Folkets tipser hjalp det heller ikke å legge på kjettinger, da bilene var lette i og med at de kjørte uten last.

Foto: Tipser

Politiet advarer mot glatte veier

Politiet melder om glatte veier på Fosen.  Foto: Ola Bjerkevoll

Det meldes om vanskelige kjøreforhold på Fosen.

Tirsdag morgen kom melding om to biler som kolliderte på Jøssundbrua i Ørland kommune, men utover det har ikke politiet fått inn meldinger om hendelser.

De går likevel ut og advarer folk mot å kjøre for fort.

– Vi ber folk sette av litt mer tid når de er ute og farter, sier Hallgeir Stjern, seksjonsleder for forebyggende og patrulje ved Fosen lensmannsdistrikt, til Fosna-Folket.

Det skal være glatte veier flere steder på Fosen.

– Kjør forsiktig er budskapet, sier Stjern.

Vei sperret etter kollisjon mellom lastebil og personbil

Politiet i Trøndelag melder om et trafikkuhell på Jøssundbrua på Fv. 721 i Bjugn. De rapporterte om ulykken i en melding lagt ut på Twitter klokken 06.58 tirsdag morgen. I meldingen skriver politiet at en personbil og en lastebil har kollidert på brua. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

Operasjonsleder Bernt Tiller ved politiets operasjonssentral opplyser klokken 07.00 at det skal ha vært én person i hver bil. En av dem skal ha klaget over smerter i mage og bryst etter sammenstøtet. Politiet var da fortsatt på vei til ulylkkesstedet.

– Jeg antar at veien er sperret siden det er snakk om en ulykke på brua, sier Tiller.

Vegtrafikksentralen bekrefter at veien er sperret etter kollisjonen.

Begge bilene skal ha hatt lav hastighet da ulykken skjedde.

- Føreren av personbilen fraktes til legevakt for en sjekk etter uhellet, opplyser Tiller klokken 08.00.

– Dyret løp videre etter påkjørselen

En elg og en bil hadde et sammenstøt på fylkesvei 715 Storvassveien i Vanvikan i Indre Fosen fredag kveld.

Sammenstøtet ble meldt inn klokka 19.05.

– Elgen løp videre etter påkjørselen, og viltnemnda ble varslet for å ta videre hånd om saken, sier Stig Roger Olsen, operasjonsleder ved Trøndelag politidistrikt.

Sjåføren skal ha vært uskadd etter sammenstøtet. Politiet hadde ikke fått noen oversikt over eventuelle materielle skader på kjøretøy da Fosna-Folket tok kontakt.

Buss for båt ut dagen

Det blir satt opp buss for båt fra og med avgang kl. 18:00 fra Trondheim og 19:00 fra Vanvikan og inntil videre, grunnet skade på mannskap. Det jobbes med å erstatte vedkommende.

Avg. kl 21:45 fra Trondheim fremskyndes til kl. 21:40 for å korrespondere med ferjeavgang fra Flakk. Det vil bli buss for båt ut dagen i dag på sambandet Trondheim-Vanvikan, opplyser rederiet.