Magnus Bakøy Sunde fra Rissa skytterlag har akkurat skutt finfelt for eldre rekrutt, og endte opp med 30 treff og 23 innertreff. Sunde er greit fornøyd med prestasjonen.

- Det var greit det, men jeg kunne nok hatt litt mer innertreff. Men det er sånn det bruker å være. Jeg hadde drømt om 30-30, men da må børsa gå rett og jeg må konsentrere meg på hvert skudd, sier han.

Han forteller at presset er noe større på Landsskytterstevnet enn vanlige stevner. Konkurransen i klassen Sunde deltar i er tøff. Han er avhengig av å ha dagen for å hevde seg.

- Det er ganske vanskelig, for man er nødt til å ha fullt hus for å vinne, sier han.

Sunde har vært på Stjørdal siden forrige onsdag, og er fornøyd med arrangementet.

- Vi bor på en campingplass her borte, og ellers er jeg rundt for å se på de andre som skyter. Ingen ting å si på Stjørdal som arrangør nei, forteller han.

Skyttere som marsjerer opp på scenen og videre inn på banen.

Små marginer

I baneskyting for klasse 5 er det tirsdag innledende runder og lokalavisa møter Carl Ove Glahus fra Ørlendingen skytterklubb, som akkurat er ferdig. Han er i godt humør og tydelig tilfreds med hvordan runden utspilte seg.

- Sesongen så langt har ikke vært så veldig bra, men jeg håpte på 240 pluss. Når jeg da ender på 244 er jeg veldig fornøyd. Nå får jeg skyte finale på onsdag som var målsetningen, sier han.

Folkehavet foran skjermen.

Glahus har tidligere skutt 246 og kunne gjerne tenkt seg å skyte det samme i dag. Da må imidlertid marginene være på plass. Forskjellen mellom hårfine niere og tiere er minimal mener han.

- På stående og knestående er det veldig små marginer. I siktet så ser man ikke noe forskjell. Man må rett og slett ha dagen. Jeg hadde puls i børsa, men følte jeg greide å holde den greit i ro, sier han.

Greide å fokusere

Landsskytterstevnet er noe helt spesielt for skytterne. Glahus forteller at det er noe ekstra som skjer med kroppen under dette stevnet. På trening prøver han å se for seg akkurat dette stevnet for å være best mulig rustet til det som venter.

- Jeg blir tatt av nervene i blant. Under LS skjer dette oftere. Jeg prøver å se for meg hvordan det er med kameraene og alt. Noen ganger greier jeg å bare fokusere på oppgavene mine, og det greide jeg i dag, sier han fornøyd.

Carl Ove Glahus, Ørlendingen.

Tidligere var det feltskytingen som lå Glahus’ hjerte nærmest. For tiden er det dagens øvelse, baneskyting han trives best med. Men konkurransen er tøff.

- Bane er helt klart mest givende nå. Klassen jeg deltar i er mer enn vanskelig nok, men jeg kan ikke velge en annen klasse. På grunn av prestasjonene mine i fjor, er dette klassen jeg må delta i. Men systemet er veldig rettferdig, sier han.

Glahus ankom Stjørdal på lørdag og har stortrivdes så langt på stevnet. Om arrangøren har han ingenting vondt å si.

- De har god plass her og det er veldig viktig. Mange kan være her og sitte å kose seg.

Viktig med komfort

Boforholdene er også upåklagelige. Dette er har mye å si for prestasjonene på skytebanen, ifølge Glahus.

- Vi fra laget har leid et hus denne gangen. Det er mer komfortabelt enn telt. Jeg har også prøvd campingvogn men det var litt fuktig og ikke like behagelig. Det året kom jeg likevel på kongelaget, sier han og ler.

Landsskytterstevnet har mer å by på enn egen skyting. Men nybegynnere på laget, må de beste bistå med sin ekspertise.

- Vi har vært litt med nykommerne på laget, for det er veldig greit å ha med seg noen på feltskyting. Da bidrar vi med både bæring og gir litt tips og råd. Også er det jo alltid greit å ha med seg noen dersom det skulle skje noe, sier Glahus.

Håper på kongelag

Arvid Næbb, også fra Ørlendingen skytterklubb koser seg i sola. Han konkurrerer i veteranklassen, men har fri når lokalavisa slår av en prat. Han mener det kunne gått bedre med klubben enn det har gjort til nå under stevnet.

- Det er ikke dårligere enn forventa, men Tore Reksterberg har skutt 350 tidligere. Nå har han hatt litt stang ut. Men LS er LS. Da er det et litt anna press, sier Næbb.

Dagens store høydepunkt mener Næbb er klasse 5, som i tillegg til Glahus fra Ørlendingen, også mønstrer store Rissa-navn som Kristin Dyrendahl og Tore Veie.

- Vi håper jo på suksess, men man kan ikke håpe for mye heller. Da kommer man fort på bakken. Det er stort press på dem både utenfra og internt i Rissa-laget. Vi håper jo på kongelag, men da må de ha stang inn alle sammen, påpeker Næbb.

Asgeir Jønland, Carl Ove Glahus og Arvid Næbb.