I et tregt boligmarked slik det er på Fosen akkurat nå, kan pris på objektet være avgjørende for et salg.

Eiendomsmegler Victor Stenumgård ved Eiendomsmegler 1 Fosen ser imidlertid flere eksempler der hus og fritidsboliger prises for høyt og budgivere lar vente på seg.

Markedet som avgjør

– Selgere vil ha mest mulig for boligen sin, det er det forståelse for. Men til syvende og sist er det markedet som skal betale, og de betaler ikke mer enn de må. Boligmarkedet går tregt på Fosen nå sammenlignet med tidligere, og det er ingen vits i å gjøre det tregere enn nødvendig ved å bomme på pris, sier Stenumgård.

Stenumgård hadde nylig i oppdrag å selge en fritidsbolig ved Lauvøya i Åfjord. Boligen, som ligger idyllisk plassert ved en endetomt ved sjøen, ble tidligere forsøkt solgt både i 2016 og 2017 av et annet meglerforetak. Den gang var prisantydning på 2 850 000 kroner.

Senket prisen

– Selger tok kontakt med oss, og vi ga beskjed om at objektet var priset litt for høyt. Jeg tok over oppdraget rundt påsketider og la ut fritidsboligen for salg på nytt i mai, forteller Stenumgård.

Ny prisantydning ble 2 490 000 kroner. Etter relanseringen med lavere pris var det svært mange interessenter som meldte seg, og det ble til slutt budrunde om boligen. Budgiveren som fikk tilslaget endte opp med å betale 2 650 000 kroner for eiendommen.

Eiendomsmegler Victor Stenumgård hos Eiendomsmegler 1 Fosen. Foto: Eiendomsmegler 1

13 dager

– Med ny prisantydning tok det 13 dager å selge boligen. Gjennomsnittstid for salg av fritidsboliger i Åfjord kommune er 105 dager. Og vi kom nesten opp i prisen som opprinnelig var satt, sier megleren.

Han mener fritidsboligen ved Lauvøya illustrerer hvor viktig pris faktisk er.

– Mange tror at de bare kan sette en høy pris, og likevel få solgt. Men en bolig må prises riktig for at folk skal komme på visning og til slutt gi et bud, sier megleren.

Ingen konkurrenter

Ifølge Stenumgård er det svært viktig å trekke mange interessenter til visning.

– Ser man riktig pris ute i markedet er folk villige til å komme på visning, og kanskje by på objektet. Er man alene på visninga avventer man gjerne fordi det ikke er noen konkurrenter som også ønsker å kjøpe objektet, forklarer Stenumgård.

– Det som er viktig er å sette riktig pris, ikke for lavt og ikke for høyt. Prisen må speile markedet, noe de fleste selgere også er innforstått med, sier han.