Nå er blant annet Osen på banen, og det vet at Coop Marked Osen inviterer både sine ansatte, kunder og medeiere med på den landsomfattende ryddeaksjonen «Coop rydder Norge».

LES OGSÅ:* Ønsker permanent struktur for strandrydding -Fosna-Folket* Gjør klart for storaksjon langs strendene -Fosna-Folket* Kjøpesenter på «bondelandet» omsatte for 20 millioner kroner ...

– Angår oss alle

– Forsøpling angår oss alle, og vi i Coop vil ta vår del av ansvaret. Sammen med kundene, som også er våre eiere, skal vi nå bidra i arbeidet med å rydde Norge, sier Gunnar Fagerdal, butikksjef ved Coop Marked Osen.

Coop Prix Leksvik, Extra Bjugn og Coop Marked Mosvik står også på lista over Coop-butikker i Fosen som leverer ut ryddepakker.

– Forsøpling angår oss alle, og vi i Coop vil ta vår del av ansvaret, sier Gunnar Fagerdal, butikksjef ved Coop Marked Osen. Arkivbilde.

Hold Norge Rent

«Coop rydder Norge» vil engasjere kunder, medeiere, Coop-ansatte og støttespillere til å organisere og delta i ryddeaksjoner – over hele landet. Aksjonen blir arrangert i nært samarbeid med organisasjonen Hold Norge Rent og deres strandryddeaksjon første uken i mai.

Styrker innsatsen

Fra 30. april til 6. mai vil en rekke lokale Coop-butikker over hele Norge dele ut gratis ryddekit. Samtidig blir det satt opp flere returpunkter for søppel i forbindelse med aksjonen.

– Vi i Coop er heldige som har over 1,6 millioner medeiere – og butikker over hele Norge. Sammen styrker vi innsatsen mot forsøpling. Ved siden av å være et lite, men viktig bidrag, er målet at aksjonen bidrar til bevisstgjøring og forståelse for omfanget av problemet, sier en engasjert butikksjef Gunnar Fagerdal.

Flere tiltak

Coops miljøsjef, Knut Lutnæs, forteller i ei pressemelding at Coop har satt i gang flere tiltak for å øke bevisstheten og begrense forsøpling.

– Det er ikke plast i seg selv, men plast på avveie som er det store miljøproblemet. Det er noe vi både kan og skal gjøre noe med. Ekspertenes råd til folk er å gå ut og rydde en strand. Nettopp det å delta i en lokal ryddeaksjon skaper en bevissthet og forståelse av problemet hos store og små. Derfor er det riktig og viktig at vi legger til rette for det, sier Lutnæs.

Han understreker at problemet ikke løses med opprydningsaksjoner, og at forsøpling må forbygges.

– Ved siden av å bidra til opprydning jobber Coop målrettet med å optimalisere emballasje og redusere plastbruken, blant annet ved å finne erstatninger for flere produkter i plast. Hele Coop i Norden jobber sammen om dette, i tillegg til tiltak sammen med andre aktører i dagligvarebransjen, sier Lutnæs.