Nå håper grendalaget at den eller de som står bak hærverket melder seg.

Har brukt våpen

Lensmann Tor Flasnes sier at en anmeldelse ikke er målet, men å få angrende syndere til å ta kontakt og gjøre opp for seg.

- Folk fra grendalaget oppdaget rundt 15. januar at lyset fra et punkt ikke lyste videre. Så begynte de å sjekke dette, og det viste seg at det var en skade. Det er sannsynligvis skutt med salongrifle eller lignende på lysarmaturet, sier Flasnes.

Lensmannen og grendalaget er enige om at målet er å få inn tips fra noen som har sett noe, eller vet hvem som står bak.

- Vi er ikke ute etter å anmelde noen for å få de inn i systemet, sier Flasnes.

- Det er nok noen i området som har gjort dette, og erfaring viser at den som gjør sånt som regel ikke er alene om det. Vi vil vite hvem som har gjort det, slik at vedkommende kan skvære opp. Den eller de som står bak, må gjerne ta kontakt med grendalaget, sier Flasnes.

- Halve strekket mørklagt

Den eller de som har gjort det vet selv godt hvem det er, forklarer lensmannen.

- Jeg har sagt til grendalaget at jeg stiller gjerne opp for å få litt blest rundt dette, slik at synderen kan få mulighet til å gjøre opp for seg. Men det er egentlig en fillesak, og ikke noe som vil bli etterforsket i dybden, sier Flasnes.

- Det er skutt med våpen. Den ene tråden er skutt av, og halve strekket vårt er mørklagt. I tillegg har de skutt på ei lampe, glasset på denne ser ut som ei tesil, sier leder i Sør-Roan grendalag, Arnold Kiran.

Et eller flere skudd ser også ut til å ha gått gjennom en kabel, slik at det også må byttes rundt 50 meter av denne, forteller Kiran.

- Har dere fått inn tips fra folk som kan ha sett noe?

- Nei, ingen respons enda. De vil vel helst ikke melde seg, de skjønner vel at dette kan bli kostbart, men vi håper at noen har dårlig samvittighet og vil ordne opp etter seg, sier Kiran.