Daglig leder Erik Drilen sier avgjørelsen ikke kommer som en overraskelse. Tap av privatkunder til Internett er en viktig årsak til avviklingen.

Berg-Hansen Fosen på Brekstad eid heleid av Fosen ASA. I Berg-Hansen Trondheim er Fosen ASA inne med 66 prosent mens resten eies av Berg-Hansen. Trondheimsbedriften berger.

-Ørland og omegn er blitt for lite, sier Drilen. Han vet ikke hva han skal gå til, men sier han sannsynligvis vil bosette seg i Trondheim. Byrålederen har aner i Vallersund, men er født og oppvokst i Trondheim. Nå selger han huset i Søtvika og drar tilbake til heimbyen.

Tre tiår

Byrået på Brekstad åpnet 28. november 1979 som en del av det daværende Fosen Trafikklag. Bedriften ble franchisemedlem av Berg-Hansen 1. mars 1996. Brekstadavdelingen har som sagt slitt en tid, og Drilen rekner med de hadde vært nødt til å stenge tidligere om ikke eierne hadde bestemt seg for å prøve å kutte utgifter. En ansatt har vært nødt til å gå allerede. IATA-regler setter begrensninger som gjør det umulig å drive med bare en ansatt. Drilen eller kollega Toril Røstad kan med andre ord ikke drive videre alene, sjøl om de har alle kurs og alle kvalifikasjoner i orden.

Reisebyrået vil være åpent fram til fredag 27. mars. Det vil være mulig å bestille gjennom dem til og med denne datoen. Bedriftskunder som skal bestille reiser som skal skje etter 1. april blir henvist til Berg-Hansen i Trondheim. Gavekort må reises for eller innløses innen den dagen byrået stenger.

REISEBYRÅET Berg-Hansen legger ned 27. mars etter nesten 30 års drift. For Erik Drilen og Toril Røstad er det dermed slutt på å skaffe folk reiser til ymse mål.