- Vi valgte Storhammarn fordi den er et grensepunkt mellom Rissa og Leksvik. Det er også et grensepunkt mot Verran, og nå er det jo en mulighet for at Verrabotn blir en del av Indre Fosen kommune, så da er også det et poeng. Men det var ikke noe vi tenkte på da vi valgte Storhammaren. Vi vurderte også Storvatnet, som Rissa og Leksvik deler, men gikk bort fra det, sier Bård Hindrum som er med i gruppen Ekstern kulturbygging Indre Fosen kommune.

Sang og musikk

Ved gapahuken på Storhammarn denne kvelden blir det både mannskorsang og hornmusikk. Både ordfører Steinar Saghaug (H) i Leksvik og hans kollega Ove Vollan (H) i Rissa har lovet å bestige fjellet for å si noen velvalgte ord om den grensesprengende kulturbygginga mellom de to kommunene som snart skal smis i Hymens lenker.

Flere arrangementer

- Utover høsten blir det en rekke kulturarrangementer som skal binde sammen de to kommunene. Vi ville gjerne komme i gang før sommeren, og arrangementet på Storhammarn er startskuddet. Alle er hjertelig velkommen, og vi oppfordrer folk til å ta med seg matpakke, sier Hindrum.

Opp fra to sider

Storhammarn ligger på Bergmyran og er et populært turmål for mange. Vanligvis er det parkering ved riksvegen, men i forbindelse med torsdagens arrangement har Hindrum innhentet tillatelse fra grunneierne slik man kan kjøre bortover grusvegen som leder fram til den godt merkede stien opp til Storhammarn. Dermed blir turen noe kortere.

Fra Leksvik- siden kan man gå fra Rota eller Juvatnet for å komme opp til Storhammarn.

- Vi håper på godt vær, ellers tror jeg det blir litt klamt og trangt inni gapahuken, sier kulturbygger Bård Hindrum.