Hosen sitter i kommunestyret for Arbeiderpartiet og opplever gjerne at folk kommer til ham for å stille spørsmål om dette og hint. Når det gjelder temaet kommunereform er det imidlertid stille.

–Det er ingen som snakker om det uoppfordret. Det er litt rart. På meg virker det som om det ikke skjer noe her. Jeg treffer folk, og vil gjerne høre om hva de mener. De sier at det går vel greit. Jeg har ikke fasitsvaret, men de jeg treffer har det sånn, forteller Hosen.

Lite engasjement

Hosen var forhindret fra å være med på folkemøtet, men de tilbakemeldingene han fikk derfra kunne tyde på at det heller ikke der var noe stort synlig folkelig engasjement. Derimot har han en magefølelse av at neivinden som har gått over landet, kanskje har fått fotfeste hos folket i nabokommunen.

–Jeg har en oppfatning av at det går mot et nei i Roan, men det er alltid de som kauker høgest som høres best. Vi skal vel takle begge typer svar. Jeg vil ikke synes det er rart om det blir et nei. Reformen har fått mye kritikk. Se på Nord-Jæren for eksempel. Hvorfor skulle Sandnes slå seg sammen med Stavanger? Vi kan forstå dem som er reserverte, sier Hosen.

Veldig avslappet

Senterpartirepresentant Tone Bårdli i Åfjord kommunestyre merker ingen valgspenning foran naboenes avstemming i kveld.

–For den jevne åfjording blir ikke dette med sammenslåing så merkbart, mener Bårdli. I skrivende stund har hun ennå ikke møtt noen som er imot sammenslåing.

Kommunestyrerepresentanten arbeider ved skolen i Stoksund.

Ungdommen skiller seg ikke fra de voksne når det gjelder engasjement, med et hederlig unntak for de tiendeklassingene som var med i felleskommunal workshop. Likevel merker ikke Bårdli noe stort engasjement i denne aldersgruppa heller.

I likhet med Bjørn Hosen har Bårdli sanset et lite stemningsskifte blant folk hun kjenner i Roan.

Blant kjenninger både i og utenfor de samme partikretser hun vanker, er det folk på begge sider. Bårdli har bodd i Roan, og hun er ikke så sikker på om at de åtti prosentene som var for sammenslåing i spørreundersøkelsen vil holde seg.

– Jeg er ikke så godt kjent i Bessaker, men jeg har inntrykk av at det er der skepsisen mot sammenslåing er størst.