Det sier Olaf Rovik. Han er Statens vegvesens byggeleder for den nye fylkesveg 715 som bygges på strekningen Keiserås-Kråkmo. Takket være en gunstig vinter værmessig sett ligger arbeidet med den nye vegen godt an.

Asfalt til sommeren

- Vi ligger om lag tre måneder før skjema etter det som opprinnelig var planlagt. Vi har ikke brukt vinteren til å måke snø, sier Geir Arntsen. Han er byggeleder for hovedentreprenøren PEAB. Nå er om lag 65 personer og 50 maskiner i aktivitet på strekningen mellom Keiserås og Kråkmo. Mange av dem kommer fra lokale underentreprenører.

- Vi håper vi kan legge ett lag asfalt på strekningen fra Keiserås til Dalsaune før ferien i år. Men det betyr ikke at vegen blir åpnet for vanlig trafikk. Det vil bli omkjøring om Leira helt til asfalt, autovern og skilting er på plass på hele strekningen mellom Keiserås og Kråkmo. Det vil skje til ferien neste sommer, sier Rovik.

Skryt

Det skal bygges i alt fire bruer på strekningen, og to av dem er ferdige. Dalsaunebrua skal snart støypes, og forskalingsarbeidet med brua over Breilielva er kommet i gang.

Hittil har mye av arbeidet  på vegen foregått mellom Keiserås og Dalsaune, men nå vil mer av aktiviteten bli mellom Dalsaune og Kråkmo.

Både Rovik og Arntsen vil gi skryt både til trafikanter og oppsittere langs anleggsområdet.

- Arbeidet går veldig bra. Det virker som trafikantene respekterer skiltingen vi har satt opp om omkjøring om Leira. Og vi må skryte av folk som bor her. De er tålmodige. Ting som oppstår løser vi på en god måte, fortelle byggelederne.

Kråkmo-Olsøy

Neste prosjekt i arbeidet med ny fylkesveg 715 er strekningen Kråkmo-Olsøy.

- Anbudet vil bli lyst ut i månedsskiftet april/mai, og da regner vi med at anleggsarbeidet kan starte opp etter ferien i sommer. Det har tatt litt lengre tid med dette anbudet på grunn av kvikkleireproblematikk på sørsiden av Skauga der hvor brufestet er planlagt, forteller Rovik. Olsøysvingen, eller det som folk flest kjenner som skjæringen ved Fremmertjønna, vil også være med i dette anbudet.

Ny bru skal også bygges ved Krinsvatnet. Dette anbudet skal også snart lyses ut.