- Vi er tre jenter som studerer organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Innlandet, campus Lillehammer. Høsten 2016 opprettet vi vår studentbedrift «MeMute SB» i forbindelse med tilleggsemnet «Studentbedrift» ved høgskolen, forteller Emilie Engelund Mathisen fra Brekstad.

Vil utnytte tiden

Sammen utvikler jentene nå et produkt som de skal konkurrere i  Norgesmesterskap i studentbedrift med i Oslo 6.-7.juni.

- Ofte unngår mange å ta telefonsamtaler når de er ute og reiser. Dette kan være fordi samtalen inneholder sensitiv informasjon, eller at man ikke ønsker å være til bry for dem rundt seg. Dette ønsker vi å gjøre noe med, forklarer Mathisen.

Jentene ønsker å utnytte tiden som blir brukt på reise og pendling best mulig gjennom å gjøre det mulig å holde samtaler private i det offentlige rom.

- Med vårt produkt kan man få gjort unna mye arbeid på vei til og fra jobb, uten å være til bry for andre – eller at andre skal være til bry for deg. Hvis man får gjort unna alt arbeidet i løpet av pendelen, slipper man jo å sette seg ned med dette når man kommer hjem - og kan heller nyte fritiden sin med familien, kjæledyret, samboer eller hva man vil, forklarer hun.

Under utvikling

I begynnelsen vil de unge jentene fokusere på mennesker som jobber i privatnæringen.

- Dette fordi vi ser at det kan bli en stor utfordring og lang vei for å nå inn på det offentlige markedet. Vi holder enda på å utvikle idéen vår, og har blant annet vært med i idékonkurransen «Venture Cup» og fylkesmesse for studentbedrifter. Hvor vi i begge disse konkurransene gikk videre til neste runde. Gjennom disse konkurransene ønsker vi å få konstruktive råd og tilbakemeldinger som kan hjelpe oss å bedre vår forretningsplan og prosess frem mot målet. Samtidig ønsker vi at deltakelse i disse konkurransene utvider vårt nettverk, slik at vi kan møte eventuelle samarbeidspartnere som brenner like mye for vår idé som oss, forteller Mathisen.