Ikke langt fra hovedporten til Ørland hovedflystasjon har Rædergård Entreprenør AS satt opp en stor brakkerigg. Etter planen skal bygget stå ferdig førstkommende mandag. Brakkeriggen vil utgjøre 80 utleieleiligheter med tilhørende kantine.

Onsdag morgen ble det imidlertid en kortere stopp i byggingen. En arbeider falt fra toppen av taket og ned på konteinertaket, et fall på rundt 1,5 meter.Fraktet med Sea King– HMS-sjefen har snakket med legen. Han ble sendt med Sea King-helikopter til St. Olavs hospital for å ta røntgen av ryggen. Dette for å være på den sikre siden, sier anleggesleder Rune Gjølgasæther.

Mannen brukte ikke sikkerhetssele. Forklaringen til Rædergård Entreprenør er at han jobbet på siden av bygget som har stillas. Potensiell fallhøyde var maksimalt 1,5 meter. «Slow motion»

Gjølgasæther sto rett ved kollegaen da han falt. Det var rim på toppen av taket. Kollegaen tråkket ifølge Gjølgasæther på noe som ga etter.– Jeg så han var på tur ned. Det gikk i «slow motion».

Anleggeslederen sier at kollegaen ropte «au!» da han ramlet på rompa og slo ryggen. Kollegaen mistet pusten etter fallet.Politi og ambulanse rykket ut til byggeplassen. – Fort gjortMannen som skadet ryggen klarte ikke å gå selv. Han ble derfor lagt på en båre. Det ble laget et hull i takkonstruksjonen slik at han kunne hentes ned med lift. Mannen ble fraktet til nærmeste lege med ambulanse.

Mannen sto på toppen av taket og falt på konteinertaket. Foto: Magnus Okstad
Leilighetene skal stå ferdig førstkommende mandag. Foto: Magnus Okstad