Det var forrige måned at det ble klart at Fredrik Färber (Frp) hadde blitt utnevnt som statssekretær i Finansdepartementet. Han overtok plassen til Ole Berget fra Vanvikan. Nå er det rollen som rådgiver i kommunikasjonsbyrået First House som gjelder for Berget.

– Mitt valg

– Dette har vært planlagt en god stund, og det har vært mitt valg. Jeg føler meg sterkt ønsket, og det er selvfølgelig litt vemodig når dagen nå har kommet. Men det er klart at ni år sammenhengende i politikken, rett fra Skavelmyra stadion (Berget har vært en ivrig fotballspiller, journ.anm.) til Stortinget i Oslo, og videre til en historisk regjeringsdeltakelse for Frp, har vært en helt fantastisk mulighet. Jeg er ekstremt stolt og glad for å ha vært med på dette. Det er alltid sånn at en hver god ting får sin slutt på et tidspunkt, uttalte Ole Berget til Fosna-Folket i oktober.

Siv Jensen

Ole Berget var statssekretær i Finansdepartementet fra høsten 2013 fram til oktober i år. Han var blant annet kommunikasjonssjef i Frp og pressekontakt for partileder Siv Jensen før det.

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Frp, men nå ønsket jeg nye utfordringer på utsiden av politikken. Det å få muligheten til å jobbe i næringslivet med kommunikasjon, strategi og samfunnsprosesser ser jeg virkelig fram til, sier Berget nå i en pressemelding som NTB har videreformidlet.

Rådgiving

Ifølge Wikipedia er First House et norsk kommunikasjons- og rådgivningsselskap som startet virksomhet 4. januar 2010. Selskapet ble kjent allerede i oktober 2009, da det ble kjent at en rekke toppolitikere var gründere av selskapet. Selskapet leverer rådgivning innen finansiell og politisk kommunikasjon, virksomhetskommunikasjon, lederkommunikasjon, posisjonering, krise- og mediehåndtering.