Kontrollen ble holdt i tidsrommet mellom 17.30 og 21.00. Det resulterte i fire forenklede forelegg, og hele fire førerkortbeslag, opplyser Øystein Braseth.

- Midt i den verste fergekøa

Det var skremmende høy hastighet på de fire som fikk førerkortet beslaglagt. Alle fire holdt svært høy fart, men det verste var en mann i 20-årene som suste forbi hele fergekøa i 132 kilometer i timen, opplyser Braseth.

- Det var helt forferdelig. Skikkelig ille. Det var midt i den verste fergekøa, på vei mot Trondheim. Det var i alle fall 200 biler i fergekøa, han passerte hele køa i den farta, sier Braseth.

- Ubehagelig å se på

- Sånne folk har ingenting i trafikkbildet å gjøre. Det var forbikjøringer og alt mulig, det var ubehagelig å se på, sier Braseth.

- Hva sa sjåføren da han ble stoppet?

- Det artige svaret jeg fikk da jeg spurte ham om han vet hva fartsgrensa er, var: Jeg trodde fartsgrensa var 60, forteller Braseth.

Det er rett og slett skremmende at folk ikke har respekt for fartsgrensene og for sin egen og andres trafikksikkerhet, synes UP.

- Det er det styggeste vi har sett så langt i år. Foreleggene som ble utskrevet var også for svært høy fart, fra 96 km/t til 109 km/t. De tre andre som mistet førerkortet ble målt til 116, 125 og 127, opplyser Braseth.