Ved Yrjarshytta i Ørland kommune, der lysløypa starter, henger det et skilt hvor det står at kjøring i lysløypa er ulovlig. Til tross for det har medlemmene av skigruppa flere ganger sett bilspor i løypa.

- Vi har imidlertid aldri tatt noen på fersken før, sier Sjøli, som selv er ivrig bruker av området.

Dugnadstimer

I høst har medlemmene i skigruppa lagt ned mange dugnadstimer på å preparere lysløypa.

- Vi har brukt mye penger og ressurser for å få til en ny trasé. Vi har i høst lagt ned vannledning til snøkanonen. I den forbindelse gravde vi opp deler av løypa fra bunnen av. Frem til nå har den vært veldig fin, sier Sjøli.

Forsvaret og US Marines bisto også idrettslaget med å legge til rette for snøkanonen.

- Luftet hunden

Det var i 14.30-tiden i dag at han kjørte forbi på hovedveien og fikk øye på en bil, som kjørte ned lysløypa. Det viste seg å være et militært kjøretøy fra Ørland hovedflystasjon. Foran bilen gikk en person i uniform og luftet hunden.

- Jeg tok kontakt og spurte hvorfor de var i løypa. Jeg fikk til svar at de luftet hunden. Deretter sprang jeg mot bilen og fikk stanset den. Sjåføren prøvde å rygge tilbake, men ble stående bom fast. Vedkommende sa at han ikke hadde sett noe forbudsskilt. Jeg fikk bare unnvikende svar, forteller Sjøli.

- Vil bli anmeldt

I deler av lysløypa var det dype spor etter bilen. Det er bløtt i terrenget, og selve løypa, som frem til i dag var fint preparert, var å regne som et gjørmehull.

- Vi har sett oss lei av kjøring i lysløypa. Saken er tatt opp i ledelsen i skigruppa, og den vil bli anmeldt, opplyser Sjøli.

- Skal se på omstendighetene

Stasjonssjef ved Ørland hovedflystasjon Aage Lyder Longva var klar over saken da Fosna-Folket tok kontakt i 21.00-tiden tirsdag kveld.

- Vi er klar over situasjonen. Vi skal undersøke omstendighetene rundt dette.

- Skigruppa sier de har lagt ned mye innsats i å preparere løypa. De vil anmelde saken. Har du forståelse for deres reaksjon?

- Skigruppa får stå for hvilken reaksjonsform de ønsker å bruke. Vi skal finne ut mer om omstendighetene rundt dette. Jeg forstår at de har sin reaksjon, svarer Longva.

Han mener kjøringen kan ha skjedd i forbindelse med en pågående øvelse.