I denne spalten har vi opp gjennom åra hatt en del glimt fra tidligere snørike vintre. Vi tar i dag med noen av det som har blitt presentert.

Under null

Wikipedia forteller oss at vinter er en av de fire årstidene i tempererte og arktiske soner på kloden og består av månedene desember, januar og februar. Den astronomisk vinteren er perioden fra vintersolverv til vårjevndøgn, og de sammenfallende astrologiske vintertegnene er steinbukken, vannmannen og fiskene. Innen meteorologien defineres vinteren gjerne som den perioden da normal døgnmiddeltemperatur for det aktuelle stedet under 0 °C.

Fimbulvinter

De tøffeste vintrene omtales gjerne som fimbulvinter. I norrøn mytologi kommer den forut for ragnarok, etter tre år med mannemord, og som gjør ende på alt levende på jorden. Bare menneskeparet Liv og Livtrase overlever fimbulvinteren, skjult i Hoddmimes skog.

Bidrag til "Gammeldagen" sender du på mail til: terje.dybvik@fosna-folket.no Post: Fosna-Folket, 7129 Brekstad

1957: 1957 kan noteres som en av de store snøvintrene på Ørlandet.
1947: I 1947 ble snøen liggende lenge mange steder - som her på Lia i Bjugn. Bildet ble tatt 16.mai dette året. Oppe i Rotbakken fra venstre: Jarle Rasch, Ragnvald Lien, Ole Skavdal (til daglig kalt Ola), Torbjørn Mebodstad, Kristoffer Skogen og Konrad Lyng.
1948/1949: Snømåking på taket ved Nettastua i Råkvåg. Bildet er fra enten 1948 eller 1949.
1965: Mye snø ved Uthaug skole i 1965. Olaf Nesset var skolebestyrer ved skolen på denne tida, og han ses helt til høyre på det bildet.
1965: Tor Hoffs Ford Anglia på Vik, Ørland, 1965.
1924: Fra gården Tømmerdal vestre i Leksvik vinteren 1924.