- Dette er en veldig trist dag for alle som er berørt. Det er en hjørnesteinsbedrift i Rissa som faller. Det er helt uvirkelig. Det er en forferdelig dag, sier verftsdirektør Anders Straumsheim etter at han og konsernsjef Ivar Hanson har gitt de ansatte den triste beskjeden om konkursbegjæring ved Noryards Fosen.

Selv om det har ligget i luften en stund at de ville ende om med konkurs var stemningen blant de ansatte i følge Straumsheim preget av vantro da den endelige beskjeden kom. Han sier det nå blir en viktig jobb å ta vare på de ansatte.

- Vi har allerede vært i kontakt med NAV. Dette er en situasjon vi ikke har noen erfaring med. Dette er første gang vi er i en konkurs, sier Straumsheim.

– Komplisert konkurs

Nå er det en bobestyrer som tar over styringen på det som skal skje på verftet fremover.

- Nå må jeg forholde meg til en bobestyrer. Normalt tar det en til to dager å få en bobestyrer på plass. Dette er en komplisert konkurs, og det er ikke mange som kan ta en slik jobb. derfor kan det ta noen dager før bobestyreren er på plass, sier Straumsheim.

– Lå i kortene

Klubbleder Øyvind Kimo synes det er veldig surt at utfallet av saken ble konkurs.

- Det lå i kortene at det ble slik, men det er veldig surt at det endte slik. Informasjonen vi fikk på allmøtet ble gitt på en grei måte. Reaksjonen fra de ansatt da den endelige beskjeden kom var at de fleste tok det rolig, nå blir det opp til bostyret å finne vegen videre. Jeg stiller på jobben som vanlig i morgen tidlig. Nå er det mange av de organiserte som trenger bistand av ulikt salg, sier en tydelig sliten klubbleder mens ettermiddagssola kaster sine varme stråler over et stille verftsområde på Kvithylla.

Nylige saker om verftsituasjonen:Noryards Fosen slår seg konkurs– Ser dette som en ny start- 36 millioner mangler for å redde storkontraktAnsatte vurderer å slå Rissa-verftet konkursBjørnevik: - Forventer avklaring i dag- De må bli enige. Klokka tikker fort.Klubblederen om ikke å få lønnKansellering av millionkontrakt kan bety slutten for Noryards FosenKansellerer kontrakt på 700 millioner kroner

Konsernsjef Ivar Hanson (i oransje jakke til venstre) og verftsdirektør Anders Straumsheim (til høyre) møter pressen mens de ansatte forlater verftet. Foto: Knut Inge Blix Furuseth