Tall fra Finans Norge og Nets viser at kortbruken i september økte med 6,7 prosent sammenlignet med september i fjor. Omsetningsveksten for betalingskort var på 3,8 prosent.

Fredag 13. topp

I september ble det handlet 119 millioner ganger med kort og kortomsetningen var på 42,2 milliarder kroner. Fredag 13. september var dagen i måneden med flest kortkjøp og høyest kortomsetning. Bare denne dagen ble kortene brukt nesten 5,4 millioner ganger.

- Allerede i midten av september rundet vi 1 milliard kortkjøp for 2013, og ved utgangen av september var det totalt gjennomført flere kortkjøp enn for hele 2009, sier informasjonssjef Stein-Arne Tjore i Nets.

Gjennomsnittsbeløpet går ned

I september ble det handlet varer og tjenester for nesten 34,2 milliarder kroner med BankAxept-kort og disse kortene ble benyttet mer enn 107 millioner ganger.

- Gjennomsnittsbeløpet for et varekjøp med BankAxept-kort var i september på 317 kroner, en reduksjon på 9 kroner sammenlignet med september 2012. Det tyder på at stadig flere benytter kort fremfor kontanter, sier kommunikasjonssjef i Finans Norge, Ann Håkonsen.

Foruten BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort. Mer enn åtte av ti kortbetalinger skjer med BankAxept-kort.