Det skriver Ørland kommune i en pressemelding sent torsdag kveld. Alle som har fått påvist koronasmitte, er testet med hurtigtester.

Nærkontakter

I alt er det nå 19 personer som er smittet.

– De fleste er nærkontakter av tidligere smittetilfeller. Smittesporing er gjennomført. Av de smittede er det også i dag flere skoleelever, skriver kommunen i pressemeldingen.

Ikke karantene

Det er ikke lenger plikt til å gå i karantene dersom man er nærkontakt til en person som er smittet av korona. Personer som er smittet, må oppholde seg i isolasjon i fem dager.

– Smittesporing er nå målrettet til kun å gjelde de mest smitteutsatte som er husstandsmedlemmer og tilsvarende nære. Kommunen vil dele ut tester og ha jevnlig testing i klassene som er berørt, opplyser kommunen i pressemeldingen.

Samlet kriseledelsen

Kommunen holdt torsdag kveld møte i kriseledelsen og i ops helse. På grunn av at 19 personer nå er smittet, åpner kommunen igjen den lokale koronatelefon fra og med fredag, og øker kapasiteten for prøvetaking.

Pandemien er ikke over. Antall smittetilfeller stiger rundt oss, blant annet ved flere skoler. Vi må ta det som en påminnelse om å følge de gjeldende smittevernrådene, om god hygiene, å være hjemme når vi er syke, og teste oss ved tegn til luftveissykdom. Jeg føler meg sikker på at kommunen sammen med innbyggeren skal snu den negative utviklingen også denne gangen. Kombinasjonen av å være vaksinert og å være hjemme når du er syk, er veldig effektivt i en pandemi, sier ordfører Tom Myrvold i pressemeldingen.