- Etterforskningen pågår fortsatt i saken. Det er ingenting nyttå rapportere, sier politiadvokat Silje Valstad i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Det var onsdag 27. november i fjor at en gutt (1) ble funnet dødi småbarnsfamiliens hjem i Vanvikan i Leksvik kommune.

Nekter straffskyld

Barnets far (29) og barnets mor (26) ble begge siktet formedvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge. Foreldreparet bleløslatt fra varetekt i begynnelsen av desember. Det har siden dødsfallet i novembervært uklart hvorfor gutten døde. Den foreløpige obduksjonsrapporten klarte ikkeå fastslå noen dødsårsak. Stump vold ble utelukket. Den endeligeobduksjonsrapporten, som forelå i februar i år, klarte heller ikke å fastslånoen dødsårsak. Det ble ikke funnet stoffer i gutten som kunne forklaredødsfallet. Foreldreparet har hele tiden hevdet sin uskyld. I et intervjuundertegnede gjorde med paret for Adresseavisen tidligere i år, fortalte de omtiden etter sønnens dødsfall.

- Vi har ikke gjort noe kriminelt. Politiet har ikke et enestebevis mot oss. De har snudd hver en stein. Den endelige obduksjonsrapportenkonkluderer ikke med noen sikker dødsårsak. Selv om ikke rapporten sier atdette er krybbedød, må det være den eneste forklaringen, sa de.

Politiet ber om nye avhør

Både foreldreparet og deres to forsvarere forventet i februar atsaken ville bli henlagt innen kort tid. Politiet etterforsker imidlertid sakenvidere.

- Vi har forsøkt å få nye avhør av de siktede, men de ønskerikke å avgi ytterligere forklaringer, sier politiadvokat Silje Valstad.

Foreldreparet har tidligere gitt utrykk for at de har forklartdet de har å si om saken.

- Vi har forklart det vi har å fortelle til minste detalj. Deter ingenting mer å si. Vi har ikke gjort noe galt. Vi har begge gitt fleredetaljerte forklaringer uten vesentlige avvik, sa paret til Adresseavisen ifebruar.