Sommeren har som kjent slått til for fullt over Fosen. Temperaturer over 30 grader er sjelden kost, og noe som minner om langt sydligere strøk. Ifølge Meteorologisk institutt kan regione forvente godvær også i de neste par dagene.

Fint- Fosen og Trøndelag er helgas værvinner, sammenlignet med Vestlandet. Godværet vil holde seg gjennom hele helga, med noen lokale variasjoner, sier meteorlog Aslaug Skålevik Valved ved værvarslinga i Bergen. Fredag kveld er det utrygt for regnbyger i indre Trøndelag. Fosen ser derimot ut til å slippe nedbæren. Lørdag ventes det opptil frisk nordøstlig bris på kysten, med lettskyet og fint vær. Enkelte steder kan det bli lokale ettermiddagsbyger, samt havskodde tidligere på dagen. Temperaturen ser også ut til å synke, men den som liker varmen behøver ikke fortvile av den grunn. - Det blir trolig lavere temperaturer fra lørdag. Da kan de falle til cirka 25 grader i skyggen. Temperaturene blir liggende rundt der både lørdag og søndag, fortsetter meteorologen.

Værskifte

Søndag får altså samme vær som på lørdag. Meterologen forventer derimot et værskifte fra mandag. -Det kommer et nedbørsområde sørfra. Fosen ser ut til å slippe nedbør i helga, men den kommer trolig på mandag. Når det gjelder helgaværet, er derfor regionen en vinner, avslutter Aslaug Skålevik Valved.

Hva er temperaturen hvor du befinner deg? Send oss et tips på 2399 med kode FF TIPS. Vi ser også gjerne at du sender oss sommerbilder til redaksjonen@fosna-folket.no.