Et hundretalls åfjordinger fant veien inn i Åfjords storstue for å få med seg den nye musikalen, som ifølge kulturskolerektor Tormod Gjersvold bød på klassisk farse, søte dyrenummer og små men velrettede spark til Idolgenerasjonens jakt på berømmelse.

Lettbent og lekent

- Musikalen var lettbent og leken, men likevel var moralen tydelig og klassisk. Jakten på gull og rikdom er ingenting imot samhold, vennskap og at det er plass til at alle kan synge med den stemmen de har, forteller han.

Gjersvold synes det hele var fint løst, selv om noen av vendepunktene kanskje kunne vært tydeliggjort litt mer.

- Det var tydelig at teaterlærerne hadde gjort en stor jobb i å tilpasse rollene til skuespillerne. Fra de yngste til de eldste, alle fikk skinne på sitt nivå. Imponerende, forteller Gjersvold.

Musikere, lyd-og lysmenn

20 unger mellom åtte og 15 år møtes én gang i uka for å synge og spille teater. For at forestillingen skal sitte skikkelig har de i tillegg et par øvingshelger når det nærmer seg premiere. For at forestillingene skal la seg gjøre, stiller alle ansatte i kulturskolen og kultursjefen opp som musikere, lyd-og lysmenn.

- Det hadde heller ikke gått uten en meget positiv og innsatsvillig foreldregruppe som virkelig stiler opp, forteller Gjersvold.

De siste to årene har gjengen ved kulturskolen bydd publikum i Åfjord på sine musikalversjoner av Askepott, Alice i eventyrland, Scrooge og nå den nyskrevne forestillingen «Gullskogen- en dyrisk morsom musikal. »

- Etter responsen fra publikum å dømme må man kunne si at Åfjord Kulturskole har sine ord i behold. Neste gang Kulturskolen inviterer til forestilling får man håpe flere enn foreldre, søsken og onkler kommer for å se. Denne gjengen bør alle få med seg, for dette var dyrisk morsomt, sier Gjersvold.