Tone Hoff Almenning (62) som har hytte på nordsiden av Gjølgavatnet i Bjugn kommune, opplevde rystelser to kvelder på rad.

- Smalt

Tirsdag kveld etter klokka 21 skvatt hun til.

– Da smalt det først på taket, og det føltes ut som at det var en stein som kom. Deretter kjente jeg at hele kroppen min ristet på grunn av rystelser i hytta. Dette varte i noen sekunder, sier Hoff Almenning, og forteller at det første som slo henne var at et eller annet traff metall-pipehatten på taket.

Flere reaksjoner

Etter at Fosna-Folket skrev om saken, er det flere som har opplyst om lignende hendelser i kommentarfeltet under saken.

«Merket det også her i stoksund», skriver Kari Larsen.

«Merket det i Vanvikan i Keiseråsen også. Mener det er Forsvaret som hadde noe nattskyting med noe som smeller godt. Ikke noe og være redd for», skriver Dag Rune Sollie.

Fra Åfjord i nord til Vanvikan i sør skriver folk om lignende opplevelser.

Ingen klager til ØHF

Flere antyder at Forsvarets øvingsaktivitet kan være løsningen på mysteriet. Sveitserne øver denne uka med jagerfly på kveldstid. Flyene er i lufta fra i fire-femtiden om ettermiddag og frem mot midnatt mandag til fredag.

- Men etter det jeg kjenner til, har vi på stasjonen ikke mottatt klager eller reaksjoner fra folk, sier informasjonsrådgiver Sigurd Tonning-Olsen ved Ørland hovedflystasjon.

Han forteller at det kan oppleves som rystelser på bakken dersom jagerflyene «bryter lydmuren».

- Det har vi fått reaksjoner på tidligere. Jeg kan ikke svare på om sveitserne har brutt lydmuren under øvingene på kveldstid denne uka, sier Tonning-Olsen.

Mer om saken: – Hele kroppen min ristet