– Jeg har summert alle årene og kommet fram til at vi nå har bikket 2,5 millioner kroner, sier Geir Yngve Hovde på Ørlandet.

Dina-stiftelsen igjen

Fosengaven er den årlige innsamlingsaksjonen som gjennomføres av ekteparet Geir Yngve og Anja Hovde på Ørlandet. Det skjer i samarbeid med Ørland Sparebank, Ørland kommune og Fosna-Folket. Årets utgave blir den første etter to år med koronarestriksjoner.

I fjor var det Dina Special Children Foundation Uganda som var mottaker av Fosengaven 2021. Rune Edvardsen i Dina-stiftelsen har åpnet senteret Special Pearls of Uganda i det afrikanske landet for unge med spesielle behov. Det er samme formål som står som mottaker av Fosengaven 2022.

Ni fosninger reiste til Afrika i august for å se med egne øyne arbeidet som gjøres av Dina-stiftelsen. Foto: Dina-stiftelsen

– Vi var med i startfasen av byggingen av landsbyen, og da er det flott å kunne være med på innspurten av det, sier Geir Yngve Hovde.

Ni fosninger reiste til Afrika i august for å se med egne øyne arbeidet som gjøres av Dina-stiftelsen.

Festkveld

Også i år blir det festkveld for å dra det hele i gang. Dagen er tirsdag 29. november i Store sal ved Ørland kultursenter. Artistene som skal opptre er Ørland Gospelkor, Jona Rose Gjestad Gausen, Heine Eid Johansen, Eskild Kløften og Morten Eid, Tereza og Matus Strbkova, Astrid Klara Mjøen og Frode Hovd.

Fosengaven 2022-plakaten.

Ellers vil Rune Edvardsen delta. Det vil også deltakerne fra turen i august, som skal fortelle om det de opplevde under sin reise.

– Det er viktig å understreke at dette ikke er en kveld med triste historier. Det er alt det gode som skjer og håpet det skaper som vil stå i sentrum, sier Anja Hovde.

Hun legger til at de er veldig takknemlige for at Aldaria Studios også i år vil strømme direkte på internett fra festaftenen.

– Jeg håper så mange som som mulig også vil komme og være til stede i salen denne kvelden, sier Anja Hovde.

– Et enkelt valg

Astrid Klara Mjøen og Frode Hovd har de siste årene vært viktige støttespillere for Fosengaven og åpningsarrangementet. – Det å stille opp for Fosengaven, hjelpe til med det tekniske og annet som måtte dukke opp er for oss et enkelt valg, sier Astrid Klara Mjøen.

Frode Hovd og Astrid Klara Mjøen. Bildet er tatt tidligere. Foto: Jonas Olsen Withbro

Hun mener Geir Yngve og Anja gjør en formidabel jobb på frivillig basis hvert år og fortjener all den støtten de kan få.

– Vi håper at folk ser verdien av denne jobben og kommer på årets festaften for å vise sin støtte. Årets organisasjon er et flott tiltak som fortjener så mye oppmerksomhet som mulig. Rune Edvardsen reiser over 200 dager i året der han jobber for at andre skal få et bedre liv. Vi alle kan ofre én kveld, sier Astrid Klara Mjøen.

Over 30.000 allerede

Selv om startskuddet for årets innsamling går kommende uke, har ekteparet Hovde allerede tjuvstartet litt.

– Borgen Barnehage på Ørlandet hadde besteforeldrekaffe. Vi var der og informerte de eldste barna først. De samlet inn 5500 kroner, sier Geir Yngve Hovde.

Fra besøket i Borgen Barnehage. Foto: privat

Fra Borgen Barnehage meldes det om at det har vært viktig at barna har tatt del i hele prosessen, for å få en bedre forståelse for hva de faktisk er med på å samle inn penger til. Og hvordan pengene kommer dit de skal.

– Da vi var på turen i august og delte opplevelsen på Facebook, var det noen som foreslo at vi måtte dele kontonummeret til Fosengaven. Da kom det inn nesten 18.000 kroner. Så vi har allerede rundet 30.000 kroner før vi har kommet skikkelig i gang, sier Geir Yngve Hovde.

Støtte til årets Fosengave skjer her:

Vipps 713045

4290.51.93052