TINE har endret merkingen påmelkekartonger og juicekartonger. Nå heter det "Best før" ogstemplingsopplysningene er satt helt på toppen av kartongene. "Siste forbruksdag" er tatt heltbort.

Forutsattriktig kjøletemperatur garanterer TINE kvaliteten fram til denne datoen. Menkvaliteten på melka holder normalt lengre enn dette forutsatt at forbrukerenholder kjølekjeden intakt.

Vurder lukt og smak

– På denne måten ønsker vi å gjøre dettydeligere for forbrukerne at de ikke trenger å kaste god melk heltunødvendig.  I TINE og i butikkene er det4 grader i kjølekjeden. Det er det normalt også i kjøleskapene hjemme hosforbrukerne. Vi anbefaler at folk etter «best før»- datoen ganske enkeltbenytter sine egne smaks- og luktesanser godt før de kaster god vare, sier meierisjef Iver Bjørgum ved TINES anlegg på Tunga iTrondheim.

Kast mindre mat

– Det kastes for mye mat i Norge og vi iTINE vil med dette tiltaket bidra til at forbrukerne kaster mindre. Den gamlemerkingen "Siste forbruksdag" var det mange som forholdt seg til heltkategorisk. De kastet konsekvent hvis datoen var passert.

– Vi er en stormatvareleverandør og har et medansvar her, og håper at forbrukerne bidrar tilmindre kasting av mat, sier kommunikasjonsrådgiver ØysteinSyrstad i TINE SA.