Ifølge dommen blir straffen utsatt med en prøvetid på to år.

Forholdet fant sted natt til fredag 25. juli i år. Siktede ble kontaktet av en bekjent, som hadde fått motorstopp ute på fjorden. På den om lag to timer lange ferden ut til kompisen, drakk siktede flere bokser øl. Siktede tok den andre båten på slep, men gikk på et skjær like ved land i Skarnsundet. Politiet kom etter en stund til stedet, og siktede ble tatt med for å avlegge blodprøve.

Dro ut på nytt

Etter at mannen hadde avgitt blodprøve, ble han kjørt hjem av politiet. Siktede har forklart at han var bekymret for båten som lå på skjæret, og han dro derfor ut på nytt i en mindre båt tidlig om morgenen. Igjen kom politiet til stedet, og siktede måtte avgi ny blodprøve. Prøvene viser at siktede hadde 1,84 i promille etter at han kjørte på skjæret, og 1,45 i promille etter at han hadde dratt ut på nytt for å se til båten sin.

Bot

Siktede avga en uforbeholden tilståelse i retten, slik at saken ble behandlet som en tilståelsessak. I tillegg til 60 dagers betinget fengsel, ble mannen idømt en bot på 10 000 kroner.