Forbudet mot å jakte med blyhagl ble innført i 2005. Jegere mener opphevelsen av forbudet har mye å si for en human jaktmetode.

-Positiv nyhet for oss jegere

- Det er en positiv nyhet for oss jegere, dette har vi ventet på lenge. At blyet kommer tilbake, har alt å si for human jakt, sier Odd Ivar Arnevik, leder for jaktskytterutvalget  i Åfjord Jeger-og Fiskerforening.

Da forbudet ble innført, førte det til mer skadeskyting , mener Arnevik.

- Alternative hagl som for eksempel stål er mye brukt siden blyforbudet kom, dette har ført til mer skadeskyting. Vi jegere er opptatt av at jakt skal være humant, sier han.

- Fordelene er mindre enn ulempene

Leder for Fosen Naturvernforening, Magnar Østerås, peker på at opphevelsen av forbudet er dårlig nytt for folkehelse og miljø.

- Jeg er enig med Miljødirektoratet. Det er stikk i strid med faglige råd for folkehelse og miljø. Fordelene med blyammunisjon er mindre enn ulempene, sier han.

Østerås forklarer at han også tror det vil være vanskelig å overholde forbudet mot bruk av blyhagl i våtmarksområder og på skytebaner.

- For folkehelsa betyr det mer bly i drikkevann, i næringskjeden og mer i skutt vilt på     grunn av fragmentering ved anslag i byttet. Det skader nervesystemet, og for vilt vil det bli mer i skadeskutte individer, videre oppover i næringskjeden og mer i fugl som spiser det fra bunnen.  I tillegg blir det vansker med å overholde forbudet i våtmarker og skytebaner, sier Østerås.